Începe Festivalul Peştelui: Borş de peşte, gătit într-un ceaun de 200 de litri, în Capitală

de:
15 oct. 2015
2 Afișari
Începe Festivalul Peştelui: Borş de peşte, gătit într-un ceaun de 200 de litri, în Capitală

Vedeta festivalului va fi borşul de peşte, intr-un ceaun de 200 litri numai puţin de 400 de porţii urmând să fie gătite si distribuite (50 cu titlu gratuit) în cursul zilei de sâmbătă 17 Octombrie.

De asemenea, cei prezenţi vor avea ocazia să încerce peşte lagrătar: păstrăv, stiuca, macrou, file de crap, dorada, chefal sau saramură de crap, hamsie prăjită cu mujdei şi mămăliguţă, salate de icre de crap şi ştiucă, sprot marinat şi sărat.

Nu in ultimul rand, vestitul bucatar specialist in fructe de mare sipeste Don Mariano (Marian Cuzdrioreanu) cu Cherhanaua ”VictoritaPescarita” ne va delecta papilele gustative pe langa preparatele traditionale din peste si cu un bors de storceag (bors de sturion) gatit dupa o reteta proprie.

Pe langa muzica populara si usoara pusa in scena de Dj Laur, cei curiosi sunt invitatii sa invete de la renumitul bucatar Don Mariano diferite retete de gatit peste. In plus pe langa peste, doritorii vor mai gasi terase de alimentatie publica (mici,pastrame zemoase,carnati boieresti,frigarui,cartofi cu rosmarin,bere din belsug), mustarie traditionala,placinte de casa,mezeluri si branzeturi traditionale, dulceturi,compoturi, gogosi, langosi,sarmale din Maramures, dulciuri de casa, miere, siropuri, sucuri de fructe stoarse in fata clientilor, cafea la nisip, articole de hand made, ceramica. 

Cookies