Începe Festivalul Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache, organizat în memoria marelui actor (P)

21 oct. 2022
199 Afișari
Începe Festivalul Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache, organizat în memoria marelui actor (P)

Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache organizează sub patronajul Ministerului Culturii Festivalul Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache.

Inițiat în anul 2019, în memoria marelui actor Ștefan Iordache, festivalul reunește pe parcursul a patru zile de desfășurare spectacole de teatru, workshop-uri și recitaluri, la Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra, Sala Liviu Ciulei, în perioada 31 octombrie-3 noiembrie 2022.

În cadrul festivalului-concurs vor participa 10 trupe de teatru și 12 studenți, atât din București, cât și din Iași, Constanța, Năvodari și Târgu-Mureș.

Edițiile anterioare ale festivalului au găzduit peste 2000 de participanți din București și din țară, iar numărul de elevi și studenți înscriși este în creștere în fiecare an.

Concursul din cadrul festivalului este împărțit pe două secțiuni: individual și trupe.

Secțiunea individual presupune participarea la concurs a studenților din cadrul instituțiilor de teatru din București și din țară prin prezentarea unui monolog.

Secțiunea trupe se adresează tuturor elevilor din ciclul liceal, din București și din țară. Aceștia participă la concurs prezentând un spectacol de teatru.

Juriul este alcătuit din personalități marcante ale teatrului: actorul Marius Bodochi, teatrologul și criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu și actorul Lari Giorgescu.

Cea de-a IV-a ediție găzduiește spectacole invitate în ficare seară.

Scena festivalului de anul acesta așteaptă publicul cu recitaluri și spectacole de excepție: Recital extraordinar Horțiu Mălăele – „SUNT UN ORB”, spectacol U.N.A.T.C „Împăratul muștelor”, recital artistic marca Adrian Nour & Trio Zamfirescu și spectacolul „Aproape” realizat de Teatrul Excelsior.

Programul complet al evenimentului îl găsiți pe paginile de facebook ale instituțiilor Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache, Comunicare Primăria Sector 5 și www.cultural5.ro.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Cookies