Începe Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Peste 2.000 de artiști din toate colțurile lumii vor transforma orașul pentru zece zile

20 aug. 2021
112 afișări
Începe Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Peste 2.000 de artiști din toate colțurile lumii vor transforma orașul pentru zece zile
Începe Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Peste 2.000 de artiști din toate colțurile lumii vor transforma orașul pentru zece zile. Sursa foto: Unsplash

Vineri, 20 august, orașul Sibiu va găzdui Festivalul Internațional de Teatru, ajuns deja la ediția cu numărul douăzeci și opt. Astfel, timp de zece zile, Sibiul va deveni capitala mondială a teatrului, reunind peste 2.000 de artiști din 38 de țări pentru 600 de evenimente, unele unice în lume.

Vești excelente pentru pasionații de teatru. Astăzi, 20 august, începe Festivalul Internațional de Teatru, un eveniment special, care va transforma Sibiul în inima lumii teatrului. Pentru ediția din acest an, care se va desfășura pe parcursul a zece zile, și-au anunțat prezența 2.000 de artiști din 38 de țări, care au pregătit 600 de evenimente și nu mai puțin de 100 de spectacole online, premiere mondiale, muzică, circ, operă, dans, acrobații și parade, potrivit stiripesurse.ro.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a ajuns la ediția cu numărul 28

Ediția cu numărul 28 a Festivalului Internațional de Teatrul de la Sibiu (FITS) se va desfășura între 20 și 29 august 2021. Tema din acest an este „Construim speranța împreună” și va fi transpusă de numărul impresionant de artiști prezenți prin intermediul a sute de reprezentații, dintre care unele adevărate premiere mondiale.

Ca în fiecare an, organizatorii doresc să găzduiască o sărbătoare a artelor spectacolului, motiv pentru care vor fi puse în scenă manifestări artistice din toată lumea create de nume grele din industrie, precum: Charlotte Rampling, Israel Galvan, Denis O’Hare, Helmut Sturmer și Yoshi Oida.

Festivalul va începe vineri, la ora 21:00, în Piața Mare, la Concertul Simfonic al Romanian Chamber Orchestra, sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru. Programul va conține spectacole de teatru, expoziții și acrobații și, potrivit tradiției, prima zi se va încheia cu un spectacol de artificii, programat la ora 23:15, prilej cu care spectatorii sunt invitați în Parcarea Teatrului.

Se anunță o ediție memorabilă a FITS în acest an

Programul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu include o serie de spectacole în aer liber ale unor companii de renume mondial, care îmbogățesc portofoliul ediţiei din acest an a FITS. Mai mult, accesul publicului este gratuit la aceste spectacole.

Biletele pentru FITS se pot cumpăra atât fizic, de la Agenţia Teatrală din Sibiu, strada Nicolae Bălcescu, nr. 17, dar și online, de la www.sibfest.ro.

Spectacolul este garantat în toate cele zece zile de festival. Fie că sunteți fani ai teatrului, ai dansului, circului, muzicii sau ai acrobației, organizatorii promit că ediția aceasta nu va dezamăgi și va transforma Sibiul într-un mare festival.

Ce transmite președintele Festivalului înainte de deschidere

În acest sens, Constantin Chireac, președintele FITS, a transmis un mesaj de entuziasm și de recunoaștere pentru toți cei care au contribuit pentru a face ediția din acest an posibilă.

„Este o ediţie, fără a folosi cuvinte mari, aproape eroică, pe care o facem cu o bucurie de nedescris, dar şi cu nişte eforturi uriaşe. Faptul că putem împreună să gândim o altfel de normalitate, care să ne ducă mai departe visele, năzuinţele, puterea de a crea, puterea de a crede şi bucuria de a întâlni frumuseţea, este reazemul pe care-l avem în tot ceea ce facem. Trebuie să mulţumesc tuturor celor care fac acest efort şi care au înţeles cât de importante sunt asumarea şi angajamentul de care dăm dovadă.

Mă refer aici la echipa festivalului, a teatrului, a şcolii şi a structurilor care s-au creat: Bursa de Spectacole, Programul de Voluntariat, Therme Forum şi Platforma Doctorală. Bineînţeles că mulţumim, în special, acestei comunităţi atât de speciale care este Sibiul, tuturor celor care ne îngăduie toate provocările şi iniţiativele pe care le aducem. Mii de mulţumiri tuturor instituţiilor şi structurilor din Sibiu şi din ţară, care ne-au sprijinit în aşa fel încât să putem să aducem la lumină tot ce dăruim”, a declarat acesta.

Ce condiții trebuie să îndeplinească participanții

Pentru a participa la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, doritorii trebuie să prezinte la intrare Certificatul Digital European COVID-19, adică să îndeplinească unul dintre următoarele criterii:

  • să fie vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
  • să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore,
  • să se afle în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Pentru accesul în săli, organizatorii vor pune la dispoziţia spectatorilor brăţări care să faciliteze triajul epidemiologic rapid. Acestea se vor putea ridica din următoarele puncte: Parcarea Pieţei Teatrului, Parcul Astra, Fabrica de Cultură IACM Construcţii SA – UniCredit.

Purtarea măştii de protecţie în săli este obligatorie, iar accesul se face cu respectarea unei distanţe de minimum 1,5 metri şi cu dezinfectarea mâinilor în punctele special amenajate.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se va desfăşura în perioada 20-29 august 2021, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, principalul finanţator fiind Primăria Sibiu şi Consiliul Local Sibiu.

Cookies