BAZAR

Începe FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015. PROGRAMUL Festivalul George Enescu de la Bucureşti

PROGRAM FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015. „Festivalul George Enescu face ca Bucurestiul sa devina, pentru trei saptamani, Capitala europena a muzicii, iar aceasta este o mandrie pentru Bucuresti si un mare castig pentru Romania. Le sunt recunoscator tuturor celor care fac posibil acest eveniment cultural de renume international, de la artisti, pana la organizatori, dintre care, cu modestie, facem parte.”, a declarat primarul Oprescu. 

FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015: Încasări de 15 mil. euro şi 20.000 de turişti străini. PROGRAMUL 

PROGRAM FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015. Prezent la eveniment, dirijorul Tiberiu Soare a vorbit despre importanta mostenirii spirituale lasata de marele compozitor George Enescu romanilor: ” Este, in opinia mea, absolut imposibil ca odata ce ai luat contact cu muzica enesciana si cu spiritual enescian, cu acest om extraordinar, sa ramai acelasi ca inainte. In afara faptului ca George Enescu era un genial muzician, atat interpret cat si compozitor si pedagog, avem si marturii despre personalitatea acestui foarte mare om. Toate laturile acestui diamant multifatetat, numit George Enescu, se completeaza absolut armonios.”, a spus Oprescu. 

Corul Madrigal va inaugura seria Concertelor de la miezul nopţii de la Festivalul Enescu 

PROGRAM FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015. Festivalul International George Enescu reuneste anul acesta aproximativ 2500 de artisti straini si 500 de artisti romani, 22 de zile si 22 creatii ale compozitorului George Enescu, in interpretarea unora dintre cele mai valoroase orchestre ale lumii. Vor avea loc peste 70 de concerte in sali si multe altele in aer liber.

PROGRAM FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015. Municipalitatea organizeaza in Piata George Enescu, in perioada 10-20 septembrie, „Piata Festivalului”, un eveniment muzical, cu acces gratuit.

Schimbare la Festivalul George Enescu: Daniel Schmutzhard îl va înlocui pe Levente Molnar 

„Cunoscand importanta acestui eveniment, am incercat sa mergem catre toate categoriile sociale, ne-am indreptat catre spectacole de strada, pentru ca muzica nu place doar oamenilor care au o cultura muzicala, ci tuturor. Am avut expresia acestui lucru inca din anul 2008. Ne-a impresionat raspunsul primit din partea
oamenilor si am incercat in continuare sa marim dimensiunile de participare directa a bucurestenilor la viata culturala”, a precizat Sorin Oprescu.

Radio România va transmite în DIRECT concertele de la FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015 

PROGRAM FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015. Timp de 11 zile, in Piata George Enescu vor fi sustinute, in aer liber concerte de exceptie ale Orchestrei Nationale Radio, Filarmonicii Oltenia, Bucharest Festival Orchestra, Orchestrei Simfonice Bucuresti, Orchestra Sinfonia si Camerata Regala, sub bagheta unor dirijori de renume precum Tiberiu Soare, Davin Crescenzi, Constantin Adrian Grigore, Cristian Lupes si Gabriel Bebeselea. Zilnic, li se vor alatura profesionisti ai muzicii de camera precum Art Quartet si Transylvanian Saxophone Quartet, dar si elevi entuziasti ai liceelor de arta. Si, pentru cei care doresc sa se delecteze cu spectacole si dupa concerte, acestia sunt invitati laproiectii ale unor reprezentatii muzicale celebre: Bisurile Festivalului Enescu
(2001, 2003), Lucrari inedite din creatia lui George Enescu, Seymour: An Introduction (regia Ethan Hawke, 2014).


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button