Începe din 2 august. Copiii se vor putea vaccina cu Moderna. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

27 iul. 2021
116 afișări
Începe din 2 august. Copiii se vor putea vaccina cu Moderna. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță
Începe din 2 august. Copiii se vor putea vaccina cu Moderna. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Luni, 2 august, începe vaccinarea pentru categoria de vârstă 12-17 ani din România. Valeriu Gheorghiță a anunțat că imunizarea se va face cu serul Moderna.

Începe din 2 august. Copiii se vor putea vaccina cu Moderna. Medicul Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul.

Începe din 2 august. Copiii se vor putea vaccina cu Moderna

Începând cu data de 2 august, vaccinul produs de compania Moderna va fi folosit pentru imunizarea grupelor de vârstă 12-17 ani, potrivit unui anunț făcut de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță.

Recomandăm și: Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul despre vaccinarea cu a treia doză din septembrie în România. Ce persoane sunt vizate

Până la data de 2 august, autoritățile vor lucra la optimizarea platformei naționale de programare, pentru a le permite doritorilor să se programeze începând cu data de 1 august.

„Din data de 2 august în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani”, a transmis Valeriu Gheorghiță, marți, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Digi24.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că procedurile pentru vaccinarea grupelor de vârstă 12-17 ani, sunt similare cu procedurile pentru imunizarea populației de peste 18 ani. Se vor administra două doze la interval de 28 de zile, dar este obligatoriu consimțământul adulților.

Recomandăm și: Rata vaccinării din București se apropie de 50%. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

Copiii vor fi vaccinați în centrele unde există vaccin produs de compania Moderna și în cabinetele medicilor de familie, potrivit informațiilor transmise de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

EMA și-a dat acordul

Agenția Europeană a Medicamentului și-a dat acordul în data de 23 iulie pentru extinderea indicației de folosire a vaccinului produs de compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani.

Vaccinul Spikevax (Moderna) se va administra la grupa de vârstă 12-17 ani exact cum se administrează și populației de peste 18 ani. Mai exact, se vor administra două injecții în partea superioară a brațului, la un interval de patru săptămâni (28 de zile).

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a transmis că, vaccinarea împotriva COVID-19 cu a treia doză ar putea începe în luna septembrie a acestui an. Atât cadrele medicale, cât și persoanele vulnerabile ar urma să fie vaccinate cu a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului.

Cookies