LA MINE-N CARTIER

Începe curățenia de primăvară în Sectorul 1

Primăria Sectorului 1 anunță, printr-un comunicat de presă, că dă startul campaniei de curățenie de primăvară începând cu data de 19 martie 2016. Până la începutul lunii mai, administrația locală și compania Romprest, prestatorul serviciului de salubrizare din Sectorul 1, vor organiza ample acţiuni de salubrizare manuală şi mecanizată a celor 1125 de artere din această zonă administrativă, adaugă sursa citată.

Ce presupune curățenia:

În cadrul curățeniei de primăvară, compania Romprest va desfășura următoarele activități: răzuitul rigolelor, măturatul manual și mecanizat, stropitul și spălatul carosabilului şi trotuarelor cu substanțe ecologice și apă din puțurile proprii de mare adâncime, precum și întreținerea curățeniei. De asemenea, vor fi colectate deșeurile rezultate de la populație, precum și cele existente în depozite necontrolate.

Pentru desfășurarea curățeniei se vor folosi peste 150 de utilaje și 450 de muncitori pe zi. Utilajele sunt dotate cu echipamente de ultimă generație: autogunoiere, autoutilitare, perii, basculante, portcontainere, cisterne cu pompe de înaltă presiune (până la 150 bari), încărcătoare frontale, abrollkippere, autospeciale – multicar etc.

Tot în cadrul curățeniei de primăvară, Romprest va salubriza toate recipientele de pe domeniul public, folosind echipamente speciale de igienizat şi soluţii ecologice. Astfel, vor fi curăţate peste 14.000 de coşuri stradale (amplasate pe stâlpi) și aproximativ 2000 de recipiente de precolectare selectivă a deșeurilor.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button