Începe curățenia de primăvară în România. Campania „Curățăm România” se va desfășura pe tot parcursul lunii aprilie

21 mart. 2022
235 afișări
Începe curățenia de primăvară în România. Campania „Curățăm România” se va desfășura pe tot parcursul lunii aprilie
Începe curățenia de primăvară în România. Campania „Curățăm România” se va desfășura pe tot parcursul lunii aprilie

Problema deșeurilor aruncate în zone nepermise este una destul de des întâlnită în România. Acestea nu doar că afectează din punct de vedere estetic, însă reprezintă unul dintre cei mai mari factor de poluare. Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat că va începe Campania de curățare Națională „Curățăm România”. Aceasta se va desfășura pe tot parcursul lunii aprilie.

Campania de curățare Națională „Curățăm România”

Astăzi, în cadrul Adunării generale a Asociației Comunelor din România, ministrul Tánczos Barna a cerut susținerea liderilor locali pentru demararea acestei campanii. În cadrul acesteia vor fi incluse acțiuni de colectare a deșeurilor atât din gospodăriile oamenilor, cât și din zonele unde sunt depozitate în mod ilegal.

Ministrul Mediului invită autoritățile publice să se implice pentru a putea asigura colectarea selectivă a deșeurilor abandonate pe drumuri sau în păduri. Campania de curățarea Națională „Curățăm România” va avea zile dedicate curățării:

  • Pădurilor,
  • Apelor,
  • Colectării de anvelope,
  • Ecologizării zonelor publice din orașe și din comune.

Vrem o țară curată, o țară fără deșeuri aruncate la întâmplare, care întinează frumusețile naturii, poluează orașele și spațiul rural.

Se dorește modernizarea zonelor rurale

Ministrul Mediului a anunțat că de asemenea se vor face investiții pentru modernizarea zonelor rurale din România. Planului Național de Redresare și Reziliență oferă posibilitatea de a schimba fața și viața satelor din țară, după cum spune Tánczos Barna. Astfel că, PNRR acordă sprijin pentru dezvoltarea în domeniul managementului apei, pădurilor și a deșeurilor, alocând suma de circa 4 miliarde de euro în acest sens.

De asemenea, prin intermediul programelor derulate de Administrația Fondului pentru Mediu se va veni în sprijinul UAT-urilor prin:

  • Modernizarea iluminatului stradal
  • Creșterea eficienței energetice în clădirile publice,
  • Stații de reîncărcare pentru mașinile electrice,
  • Vor fi create rețele de apă curentă si canalizare.
Cookies