Începe curățenia de primăvară în parcurile din București, anunță Nicușor Dan. Se adună gunoaie, se repară bănci și locuri de joacă. Primul pe listă e Parcul Izvor 

07 apr. 2023
355 Afișari
Începe curățenia de primăvară în parcurile din București, anunță Nicușor Dan. Se adună gunoaie, se repară bănci și locuri de joacă. Primul pe listă e Parcul Izvor 
Începe curățenia de primăvară în parcurile din București, anunță Nicușor Dan. Se adună gunoaiele, se repară băncile. Primul pe listă e Parcul Izvor  | Foto: Nicușor Dan/Facebook

Curățenia în parcurile din București este importantă, minunată și necesară în orice anotimp, primăvara fiind așadar unul ca oricare altul perfect pentru această operațiune.

Nicușor Dan: Vom reface și locurile de joacă din Cișmigiu

Perimarul general Nicușor Dan anunță, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că începe acest proces de curățenie de primăvară în parcurile din oraș, spații verzi i și aliniamente stradale din București:

Se face curățenie și se repară mobilierul urban, am început cu parcul Izvor, urmează parcurile Carol I și Tineretului. Refacem și locurile de joacă din Grădina Cișmigiu, iar Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a transmis în SEAP documentația de atribuire pentru modernizarea acestora.

Locurile de joacă din marile parcuri din București sunt o mare problemă, uneori un real pericol. Anul trecut, când le-au verificat, inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au găsit tobogane și leagăne rupte, pline de rugină, cu bucăți lipsă, cu balamale șubrede sau fără șuruburi.

Inspectorii ANPC au făcut atunci controale în parcurile Herăstrău (Regele Mihai I), Cișmigiu, Tineretului, Carol I, Izvor, Circului, Bordei și Floreasca, toate administrate de Primăria Capitalei și au dat amenzi. Unele locuri de joacă au fost cârpite sau reparate, dar altele au rămas tot fragile sau stricate.

Curățenie și copăcei prin București

Nicușor Dan mai anunță azi că Primăria Capitalei, prin ALPAB, împreună cu Asociația Parcul Natural Văcărești vor planta, pe 8 aprilie, 70 de arbori pe aliniamentul Râului Dâmbovița, în zona dintre Podul Mihai Bravu și Podul Nicolae Grigorescu, o acțiune la care participă 50 de voluntari.

Proiectul de plantare și îngrijire al arborilor de pe aliniamentul Râului Dâmbovița face parte din programul „România plantează pentru mâine”, cea mai mare inițiativă de plantare finanțată din fonduri private din România. 

Îți recomandăm să citești și:

Cookies