Începe construcția de locuințe sociale în București. Contractul a fost semnat, un bloc de 11 etaje apare în Prelungirea Ghencea

20 aug. 2021
773 afișări
Începe construcția de locuințe sociale în București. Contractul a fost semnat, un bloc de 11 etaje apare în Prelungirea Ghencea
Începe construcția de locuințe sociale București. Contractul a fost semnat, un bloc de 11 etaje apare în Prelungirea Ghencea

PMB va demara în curând construcția de locuințe sociale în București, asta după ce un contract în acest sens a fost semnat recent pentru un bloc de 11 etaje în Prelungirea Ghencea.

Un contract pentru reînceperea lucrărilor la la un bloc de locuințe sociale a fost semnat recent de PMB. Acesta va fi amplasat pe un teren din Prelungirea Ghencea. Vestea a fost dată joi de compania municipală Trustul de Clădiri Metropolitane. Potrivit administrației locale, printre cei care vor beneficia de locuințe sociale în noua clădire se numără persoane cu dizabilități, familiile monoparentale și vârstnicii evacuați din diferite clădiri din Capitală după retrocedări.

Finanțarea pentru construcție este parțială

Totuși, se pare că la acest moment există doar o finanţare parţială pentru continuarea proiectului. Totuși, vor exista solicitări suplimentare pe măsura ce construcţia va avansa în construcție. Anunțul a fost dat de Victor Smighelschi, consilier municipal din partea USR PLUS. Anunțul privind finalizarea blocului a fost făcut de Primăria Capitalei încă din aprilie, dar contractul a fost semnat de abia în august.

”Cu sprijinul partenerilor din majoritate şi al primarului general Nicuşor Dan, am obţinut alocare de buget pentru proiect. În acest moment există finanţare parţială pentru a continua proiectul, însă, pentru finalizare, pe măsură ce va avansa şantierul, vom solicita suplimentar primarului general, conform bugetului votat”, a transmis Victor Smighelschi, consilier municipal USR PLUS, pe Facebook.

Ce prevede noul contract semnat joi

În primăvară, Primăria Capitalei spunea că imobilul de pe Bulevardul Prelungirea Ghencea nr. 322- 326 va avea 11 etaje, 114 apartamente cu una, două şi trei camere, 155 locuri de parcare (subterane şi supraterane), iar la parter vor fi amenajate spaţii comerciale pe o suprafaţă de 934 mp.

”Primăria Capitalei a atribuit toate cele 114 locuinţe, conform listei de priorităţi aferente anului 2020 aprobată prin H.C.G.M.B., însă o Notă de atribuire a fost refuzată şi două Note de atribuire nu au fost ridicate. Beneficiarii acestui proiect sunt persoane aflate pe lista de priorităţi, întocmită anual pentru familiile aflate în situaţii grave sau deosebite: persoane cu dizabilităţi, vârstnici care au fost evacuaţi în urmă retrocedării imobilelor şi care nu au posibilitatea obţinerii unui credit, familii monoparentale sau alte situaţii în care acestea se află la limita marginalizării sociale”, spunea atunci PMB într-un comunicat de presă.

Cookies