LA MINE-N CARTIER

Începe construcţia ANL-urilor din Şos. Fabrica de Glucoză

„Astăzi (n.r. – vineri) am participat, alături de echipa tehnică a societăţii Proiect Bucureşti, la întrunirea comisiei interministeriale de avizare – lucrări publice de interes naţional şi locuinţe, desfăşurată la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, pentru obţinerea avizului studiului de fezabilitate necesar construcţiei a 1.401 de locuinţe ANL în strada Fabrica de Glucoză numerele 2 – 4, proiect derulat în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi am reuşit”, a declarat vineri primarul Neculai Onţanu, după ce s-a întors de la Ministerul Transporturilor.

Recent, şi ministrul MDRT, Elena Udrea, a declarat că va încuraja personal construcţia cartierului ANL din Fabrica de Glucoză intenţionând să servească, dimineaţa, cefeaua pe şantier.

Cele 13 blocuri turn ANL, de opt şi zece etaje, urmează să fie date în folosinţă în vara anului 2012, în apropierea alegerilor locale. Acestea vor fi primele din ţară care vor fi încălzite cu panouri solare. „Ne-am bătut şi noi azi (n.r. – vineri) pentru chestiunea asta. Ni s-a zis: Ce, n-aveţi în jur sistem centralizat de încălzire? Fiind primul proiect de acest gen au fost mai reticenţi. Dar am explicat beneficiile şi că se reduc costurile şi am primit aprobare”, a completat Onţanu.

Acesta a adăugat că, până la sfârşitul acestei luni, va fi lansată pe SEAP licitaţia pentru proiectarea şi execuţia ansamblului de blocuri ANL, proiectul urmând să fie finalizat complet în termn de 14 luni, potrivit studiului de fezabilitate întocmit.

Consiliul tehnico-economic al MDRT a aprobat, de asemenea, ca la construcţia locuinţelor să se folosească o structură mixtă de monolit şi prefabricate, care scurtează cu 15% timpul de construire pentru fiecare bloc în parte.

Din cele 1.401 locuinţe de tip ANL, 484 vor avea o singură cameră, 862 două camere şi 55 de apartamente vor avea trei camere.

În prezent, ANL-urile construite în Capitală acoperă doar 5% din necesarul de locuinţe destinate tinerilor spre închiriere. Jumătate din locuinţele ANL din Bucureşti nu pot fi deocamdată cumpărate de actualii chiriaşi pe motiv că nu au fost făcute toate demersurile necesare pentru a transfera terenul de sub bloc din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a statului. Vezi aici lista blocurilor unde se pot cumpăra casele ANL din Capitală.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button