Începe amenajarea Parcului Tudor Arghezi din Sectorul 4. Primarul Daniel Băluță: Într-un an și jumătate va fi gata

16 feb. 2022
311 Afișari
Începe amenajarea Parcului Tudor Arghezi din Sectorul 4. Primarul Daniel Băluță: Într-un an și jumătate va fi gata
Începe amenajarea Parcului Tudor Arghezi din Sectorul 4. Primarul Daniel Băluță Într-un an și jumătate va fi gata | Sursă foto: Facebook-Daniel Băluță

Au început lucrările de amenajare ale parcului Tudor Arghezi. Acesta va avea o suprafață totală de 27.000 mp, o parte din teren fiind ocupată de centrul cultural și de parcarea supraetajată.

A început amenajarea noului Parc „Tudor Arghezi”

Anunțul a fost făcut de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, printr-o postare pe Facebook. În cadrul proiectului prin care se construiește acest parc, vor fi construite și un centru cultural și o parcare supraetajată. Investiția totală pentru amenajarea acestora este de 40 de milioane de lei.

La începutul acestui an a fost finalizată licitația pentru lucrările de construire, iar cele trei firme câștigătoare sunt:

  • OMEGA STAR SISTEMS,
  • Totul Verde,
  • QUEEN EIRINI S.R.L.

Parcul „Tudor Arghezi” este nou înființat, iar numele lui a fost ales în urma consultării locuitorilor din Sectorul 4. Acest parc a fost realizat pentru a le asigura familiilor cu copii, ce locuiesc în ansamblurile rezidențiale din zona respectivă, o oază de verdeață unde cei mici să se poată juca.

În descrierea succintă a proiectului din anunțul de atribuire a licitației este menționat că accesul pietonal se va amenaja la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii.

Amplasamentul va avea în vecinătate următoarele:

  • Nord-Est: Bulevardul Metalurgiei,
  • Nord-Vest proprietate privată,
  • Sud-Est: Drumul Dealul Bisericii,
  • Sub-Vest: proprietate privată.
Începe amenajarea Parcului Tudor Arghezi din Sectorul 4. Primarul Daniel Băluță Într-un an și jumătate va fi gata | Sursă foto: HotNews
Începe amenajarea Parcului Tudor Arghezi din Sectorul 4. Primarul Daniel Băluță Într-un an și jumătate va fi gata | Sursă foto: HotNews

 

Vor fi construite și un centru cultural și o parcare supraetajată

În cadrul Centrului Multicultural ce se va edifica în această zonă, copiii din Sectorul 4 vor putea viziona spectacole de teatru, concerte și vor putea participa la evenimentele culturale organizate aici. Sălile de spectacol ale centrului vor fi puse la dispoziția grădinițelor, școlilor și liceelor pentru desfășurarea activităților artistice. De asemenea, se va realiza și o parcare supraetajată ce va fi amplasată în zona de sud a parcului.

Valoare terenului pe care se vor realiza construcțiile a fost estimată la 8,7 milioane de lei. Acesta se afla în trecut în proprietatea ALROM COMIMPEX. Primăria Sectorului 4 a cerut exproprierea terenului în 11 decembrie 2019. Termenul limită pentru terminarea construcțiilor este de 18 luni.

Cookies