Începe „Ambroziada” în Sectorul 1. Polițiștii locali fac verificări și amendează proprietarii care lasă ambrozia să crească în neștire

24 mai 2023
136 Afișari
Începe „Ambroziada” în Sectorul 1. Polițiștii locali fac verificări și amendează proprietarii care lasă ambrozia să crească în neștire
Începe „Ambroziada” în Sectorul 1. Polițiștii locali fac verificări și amendează proprietarii care lasă ambrozia să crească în neștire. Sursa foto: Agerpres

Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului desfășoară o amplă campanie pentru combaterea și distrugerea ambroziei în Sectorul 1. Agenții desfășoară controale, verificări și identifică terenurile unde a crescut necontrolat această buruiană alergenică.

Polițiștii desfășoară o campanie pentru combaterea și distrugerea ambroziei în Sectorul 1

Campania a fost derulată în perioada 2021-2022, atunci când au fost aplicate aproximativ 400 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 317.000 de lei, conform Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia și HCGMB nr. 121/2010 privind unele măsuri de asigurare a îngrădirii, salubrizării şi igienizării terenurilor virane în Municipiul București. Acțiunile continuă și în acest an, a anunțat Primăria Sectorului 1 pe pagina de Facebook.

PS1 le reamintește proprietarilor de terenuri și altor categorii stabilite prin lege că au obligația de a distruge ambrozia că o pot face prin următoarele metode:

  • Cosirea repetată, manual sau mecanic;
  • Distrugerea cu unelte agricole;
  • Smulgerea, în cazul unor suprafețe izolate;
  • Efectuarea unor arături adânci și discuiri pe terenurile agricole;
  • Erbicidarea, după caz.

Persoanele fizice care nu distrug ambrozia vor fi sancționate cu amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei. Persoanele juridice pot fi amendate cu sume între 10.000 și 20.000 de lei.

Bucureștenii sancționați în primul an în care s-a efectuat un control pot fi sancționați și în anii următori în cazul în care nu aplică măsurile de combatere a buruienii ambrozia, conform legii.

Pentru sesizări, locuitorii din Sectorul 1 pot suna la numărul de telefon 021.9540, disponibil 24/7.

Asociațiile de proprietari pot cere tratamente pentru gândaci în subsolurile blocurilor

Nicușor Dan a anunțat pe data de 16 mai 2023 că în perioada următoare PMB va aplica tratamente de deparazitare împotriva gândacilor din subsolurile blocurilor din București. Edilul a anunțat că procedura este gratuită.

Au fost incluse, începând din acest an, în Planul Unitar de Acțiune aprobat de Consiliul General al Municipiului București, transmite primarul general.

Tratamentele nu vor fi date în toate blocurile din oraș. Pentru a beneficia de aceste tratamente, asociația de proprietari sau locatarii vor fi nevoiți să depună o cerere.

Președintele sau administratorul asociației poate face înscrierea în program prin completarea formularului de pe site-ul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Deratizare, Dezinsecție și Dezinfecție. Acesta este linkul către FORMULAR.

Pentru înscriere va fi necesară și o fotografie prin care să se ateste existența gândacilor în subsolul blocului.

Pentru mai multe informații, bucureștenii pot trimite un e-mail la adresa [email protected] sau la numărul de telefon: 0790192540.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies