Primăria Capitalei începe astăzi al treilea tratament de combatere a larvelor de țânțari. Se va interveni pe lacurile aflate în administrarea Primăriei Municipiului București.
Primăria Capitalei începe al treilea tratament de combatere a larvelor de țânțari în parcurile din București, potrivit unui comunicat de presă transmis de instituție.
Miercuri, 28 iulie 2021, Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare București începe al treilea tratament de combatere a larvelor de țânțari.
Sunt vizate lacurile aflate în administrarea Primăriei Municipiului București: Lacul Herăstrău, Cișmigiu, Tineretului, Tei, Circului, Floreasca, Carol, Băneasa, Național, Străulești, Grivița, precum și lacul din Parcul Mogoșoaia.
Se va interveni în zonele aflate în apropierea malurilor de lac sau în zonele cu multă vegetație din interiorul lacurilor, în zonele în care apa are o adâncime mică.
Aceasta nu va fi ultimul operațiune. Compania Municipală Eco Igienizare București urmează să aplice alte nouă tratamente de combatere a larvelor de țânțari până la finalul anului 2021.
Pentru tratamentele de combatere a larvelor de țânțari se folosește substanța numită VECTOBAC. Potrivit informațiilor oficiale transmise de Primăria Capitalei, substanța este aprobată de Ministerul Sănătății și nu afectează flora și fauna aflate pe malurile lacurilor.
Totodată, în București continuă combaterea țânțarilor adulți cu al cincilea tratament aflat în desfășurare, potrivit planificărilor Planului Unitar de Acțiune 2021. Substanța folosită pentru tratamentele de combatere a țânțarilor adulți și aprobată de Ministerul Sănătății este MICROSIN.
Recomandăm și: Țânțari cu West Nile, identificați în București. Metoda ingenioasă prin care specialiștii prind și testează țânțarii
Acțiunile de combatere a țânțarilor adulți de pe raza Municipiului București se desfășoară în intervalul orar 22:00 – 05:00. Angajații Companiei Municipale Eco Igienizare București intervin cu „12 utilaje de mare capacitate de tip ultra low volume (ULV) și cu 6 autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger”, potrivit comunicatului transmis de Primăria Capitalei.
Spațiile vizate pentru aceste tratamente:
De asemenea, în continuare se desfășoară și al doilea tratament de combatere a căpușelor. Se acționează în toate parcurile și pe spațiile verzi. Al treilea tratament urmează să se desfășoare pe parcursul lunii august, din cele patru incluse în PUA 2021. Pentru combaterea căpușelor se folosește substanșa MICROSIN.
În plină desfășurare sunt și tratamentele de deratizare. Sunt vizate: spațiile verzi, spațiile exterioare ale cimitirelor ce aparțin de Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), subsolurile blocurilor, dar și subsolurile tehnice ale instituțiilor aflate în subordinea Primăriei Municipiului București (respectiv spitalele aflate în administrarea ASSMB, teatrele, bibliotecile municipale, muzeele, Arena Națională). Pentru subsolurile și rețelele de termoficare se folosește substanța AGRORAT VAXBLOCKS și pentru stațiile de intoxicare amplasate la exterior se folosește substanșa RACUMIN PASTE.
Pentru a sesiza și a reclama eventuale focare de infestare din București puteți suna la numărul de telefon 0752.041.898 (dispecerat 24h/24h) al Companiei Municipale Eco Igienizare București.