Începe al șaselea tratament de combatere a larvelor de țânțari din București. Între timp meteorologii zic că vine ploaia

24 aug. 2021
134 Afișari
Începe al șaselea tratament de combatere a larvelor de țânțari din București. Între timp meteorologii zic că vine ploaia

Nu știm cum se face, dar PMB și ANM ar trebui să comunice mai bine. Mâine, adică miercuri, începe al șaselea tratament de combatere a larvelor de țânțari din București. Totuși, între timp, meteorologii zic că vine ploaia fix de mâine. Inedit este faptul că ultimul tratament, de acum câteva săptămâni, a avut loc tot într-o perioadă ploiasă ori acest lucru le face pur și simplu ineficiente.

Cu toate că au început extrem de târziu tratamentele împotriva insectelor din București, autoritățile au încercat să compenseze printr-un număr mai mare de acțiuni. Totuși, dacă acestea nu sunt corelate cu vremea de afară, efectul este extrem de redus.

Mâine plouă, dar mașinile primăriei ies totuși la stropit cu soluție anti-țânțari

Cu toate că meteorologii au anunțat de câteva zile că de miercuri începe ploaia în București și vremea va deveni în general instabilă, mai ales pe seară. Ca un făcut, Compania Municipală Eco Igienizare a anunțat în această seară, deci cu mult după apariția prognozei meteo, că de mâine, adică de miercuri, începe cel de-al şaselea tratament de combatere a larvelor de ţânţari. Anunțul a fost făcut de Primăria Municipiului Bucureşti, printr-un comunicat oficial. Suprinzător este faptul că același lucru s-a întâmplat și la ultimul tratament efectuat, el a picat tot într-o zi ploioasă.

Între timp meteorologii anunță că înnorările se vor accentua treptat în Capitală și mai ales spre seară și noaptea vor fi averse cu descărcări electrice.

Operațiunea de combatere a larvelor, în jurul lacurilor din București

Conform anunțului, operaţiunile de combatere a larvelor de ţânţari se vor desfăşura în zonele din imediata apropiere a malurilor de lac și în zonele cu vegetaţie dezvoltată în interiorul lacurilor, în special în zonele de mică adâncime a apei.

Mai multe lacuri din Capitală, supuse tratamentelor

Lacurile pe care se va interveni, conform PMB, sunt cele aflate în administrarea Primăriei și anume: Lacul Herăstrău, Cişmigiu, Tei, Circului, Naţional, Floreasca, Tineretului, Carol, Băneasa, Străuleşti, Mogoşoaia.

De asemenea, substanţa biocidă folosită pentru combaterea larvelor de ţânţari se numește VectoBac și este o substanţă aprobată de Ministerul Sănătăţii, care nu pune în pericol flora şi fauna din zonele respective.

Au început și tratamentele de combatere a șobolanilor din cimitire

De asemenea, începând de marţi a început şi al treilea tratament de combatere a şobolanilor în incinta cimitirelor care aparţin Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU). Aceste tratamente de deratizare sunt în desfăşurare şi pe spaţiile verzi din proprietatea PMB, cum ar fi subsolurile blocurilor de locuinţe, dar şi în subsolurile tehnice ale instituţiilor din subordinea PMB, adică în spitale aflate în administrarea ASSMB, teatre, biblioteci municipale, muzee și chiar Arena Naţională.

Pentru moartea șobolanilor se folosesc substanţele Agrorat Wax Blocks (pentru subsoluri şi reţele de termoficare) şi Racumin Paste (în staţiile de intoxicare amplasate la exterior).

Țânțarii adulți nu scapă nici ei

De asemenea, tratamentele de dezinsecţie pentru combaterea ţânţarilor adulţi continuă prin prisma Programului Anual de Acţiune aprobat de CGMB pe 2021, pe tot perimetrul Municipiului Bucureşti, în acest moment fiind în curs de finalizare cel de-al 8 lea tratament.

Substanţa folosită pentru combaterea ţânţarilor adulţi este soluția Microsin, substanţă biocidă aprobată de Ministerul Sănătăţii.

Cei care au probleme cu dăunătorii pot face sesizări la 0752.041.898 (dispecerat 24h/24h).

Cookies