Începe aglomerația spre București. „Valorile de trafic au început să se intensifice pe DN 1”, anunță Centrul Infotrafic

02 ian. 2023
101 Afișari
Începe aglomerația spre București. „Valorile de trafic au început să se intensifice pe DN 1”, anunță Centrul Infotrafic
Începe aglomerația spre București. „Valorile de trafic au început să se intensifice pe DN 1”, anunță Centrul Infotrafic. Sursa foto: Agerpres

O să ne lipsească orașul așa cum a fost câteva zile: fără mașini. Iată că începe aglomerația spre București, varianta 2023. Centrul Infotrafic anunță că valorile de trafic sunt în creștere pe DN 1.

Aglomerația spre București a început

„DN 1 PLOIEȘTI – BRAȘOV: VALORI DE TRAFIC CRESCUTE”, potrivit informațiilor oficiale transmise de Centrul Infotrafic, luni, 2 ianuarie 2023, la ora 11:30.

Dacă la sfârșitul anului 2022, toată aglomerația s-a mutat la ieșirea din București, iată că, la începutul anului 2023, toate mașinile care au plecat, trebuie să se și întoarcă. Practic, a devenit ceva normal pentru șoferi să petreacă ore întregi în trafic.

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române îi anunță pe șoferi că valorile de trafic au început să se intensifice pe DN 1 Ploiești – Braşov. Iată cum se prezintă situația traficului la ora 11:30:

  • Centura de Vest a Municipiului Ploiești, traficul este normal, fără precipitații, carosabil umed, dar temperaturile sunt pozitive;
  • Cornu (zona sensului giratoriu), trafic normal, fără precipitații, carosabil umed, temperaturi pozitive;
  • Comarnic, coloana de mașini este în mișcare de la km 105+500 pana la km 107 pe sensul de mers către Brașov și de la km 109 pana la km 107 pe sensul de mers către București, fără precipitații, carosabil umed, temperaturi pozitive;
  • Sinaia, trafic normal, fără precipitații, carosabil umed, temperaturi pozitive;
  • Bușteni, coloană în mișcare de la km 130 până la km 131 pe sensul către Brașov și de la km 134+800 pana la km 131 pe sensul către Capitală, fără precipitații, carosabil umed, temperaturi pozitive.

Recomandare pentru devierea traficului

Începând cu ora 11:20, pentru a asigura fluența traficului în județul Brașov, a fost luată măsura devierii (nivel de recomandare) circulației de pe Drumul Național 1, dinspre Brașov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploiești.

Tot de la ora 11:20 se aplică și devierea (recomandare) de pe DN73A Râșnov – Predeal pe DN73, fie către Brașov şi apoi spre Cheia pe DN1A, fie către Piteşti pe DN73 și apoi spre Capitală pe autostrada A1.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, șoferii sunt sfătuiți să conducă cu prudenţă sporită, să se asigure temeinic în momentul în care vor să schimbe direcția de deplasare și să semnalizeze din timp această intenție.

Cookies