Începând de miercuri, STB emite abonamente anuale pentru elevi și studenți

12 apr. 2022
10208 Afișari
Începând de miercuri, STB emite abonamente anuale pentru elevi și studenți
Începând de miercuri, STB emite abonamente anuale pentru elevi și studenți. Sursa foto: Facebook/ STB

Gata, este oficial. Începând de miercuri, 13 aprilie 2022, STB va emite abonamente anuale metropolitane pentru elevi și studenți. Astfel, copiii și adolescenții nu vor mai fi nevoiți să stea la coadă la ghișee în fiecare lună.

STB emite abonamente anuale pentru elevi și studenți

Încă de săptămâna trecută, directorul general al Societății de Transport București, Adrian Criț, anunța că vor fi introduse abonamente de 12 luni pentru elevi și studenți, astfel încât să nu fie nevoiți să se prezinte în fiecare lună la ghișee.

Iată că ziua de 13 nu este una cu ghinion pentru că STB anunță că începe să emită abonamente metropolitane anuale pentru elevi și studenți.

Începând de miercuri, 13 aprilie 2022, Societatea de Transport București anunță că pune la dispoziția elevilor abonamente metropolitane gratuite (acordate cu reducere integrală de tarif), iar studenților abonamente cu reducere de 50%, pe durata întregului an școlar. Astfel vor fi eliminate deplasările lunare la centrele de comercializare a abonamentelor.

Reducere integrală de tarif

Cine beneficiază de gratuitate la abonamentele STB:

  • elevii claselor 0-XII;
  • elevii școlilor profesionale;
  • elevii școlilor postliceale;
  • elevii și studenţii orfani sau care provin din casele de copii.

De reducerea cu 50% a abonamentelor beneficiază studenții care sunt înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior care sunt acrediate, în vârstă de până la 26 de ani.

Începând de miercuri, 13 aprilie, studenții pot cumpăra de la centrele de emitere și reîncărcare STB abonamente lunare, abonamente pentru jumătate de an sau abonamente pentru 12 luni (anuale).

Firmele private din București pot cumpăra abonamente STB și Metrorex pentru angajați

Amintim că, începând cu data de 17 martie, firmele din București pot cumpăra abonamente metropolitane integrate de transport public pentru angajații din domeniul privat:

  • la achiziția unui pachet de 30 de abonamente integrate – STB + Metrorex (lunare, pe 6 luni sau anuale), firmele beneficiază de o reducere de 10%;
  • la achiziția de minim 50 de abonamente, firmele beneficiază de o reducere de 15%.
Cookies