Unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Capitală, reabilitat integral, începând de sâmbătă

de:
15 iun. 2013
0 Afișari
Unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Capitală, reabilitat integral, începând de sâmbătă

Primaria Municipiului Bucureşti va demara, începând de sâmbătă, 15 iunie, lucrările de modernizare şi reabilitare a sistemului rutier şi a liniei de tramvai pe Şoseaua Iancului (Piaţa Iancului – B-dul Pierre de Coubertin). Tronsonul face parte din proiectul de modernizare a Şoselei Iancului şi Pantelimon, între Piaţa Iancului şi limita administrativă a oraşului (comuna Pantelimon).

Lucrările constau în reabilitarea liniei de tramvai, a sistemului rutier, a trotuarelor, a sistemului de iluminat public, a sistemului de management al traficului, realizându-se, cu această ocazie şi lucrările necesare la reţelele edilitare şi reamenajarea spaţiilor verzi, inclusiv dotarea cu mobilier urban.

Cu această ocazie se va împărţi trama stradală astfel încât linia de tramvai să fie concepută ca bandă unică pentru transportul public (tramvai, autobuz) şi banda de urgenţă pentru vehiculele de intervenţie, anunţă Primăria Capitalei.

La intersecţia dintre Şoseaua Vergului şi Şoseaua Pantelimon, sub nodul terminal intermodal, va fi construită şi o parcare subterană de tip park&ride cu o capacitate de aproximativ 200 de locuri.

Astfel, în vederea începerii lucrărilor de reabilitare a sistemului rutier şi a liniilor de tramvai, începând de sâmbătă, tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze pe Şoseaua Iancului, iar Regia Autonoma de Transport Bucureşti va reorganiza circulaţia mijloacelor de transport din zonă, astfel:

– Linia de tramvaie 46 va funcţiona între terminalele Granitul şi Banu Manta, pe următorul traseu: Şos. Pantelimon, Bd. Ferdinand, Şos. Mihai Bravu, Şos. Ştefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara şi Şos. Iancului.

– Linia de tramvaie 55 se suspendă în perioada executării lucrărilor.

Pentru asigurarea capacităţii de transport în zona Şos. Iancului, RATB va infiinţa o linie navetă de autobuze cu indicativ 655. Autobuzele vor circula de la terminalul Stadionul Naţional, pe Bd. Pierre de Coubertin, Şos. Iancului, Bd. Pache Protopopescu, Str. Traian, până la Foişorul de Foc.

Circulaţia celorlalte vehicule pe zona şantierului se va desfăşura restricţionat, cu devieri temporare, păstrându-se doua benzi de circulaţie pe sens pe toată durata lucrărilor.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti le cer scuze locuitorilor pentru disconfortul creat pe perioada desfăşurării lucrărilor.

Vezi aici ce lucrări de amploare se vor derula pentru reabilitarea Șoselelor Pantelimon și Iancului

Cookies