Încep lucrările pe linia 41 de tramvai: se adaptează refugiile pentru călători la noul tramvai Imperio. Durata execuției

21 iul. 2022
3252 Afișari
Încep lucrările pe linia 41 de tramvai: se adaptează refugiile pentru călători la noul tramvai Imperio. Durata execuției
FOTO: Facebook Nicușor Dan

Încep lucrările pe linia 41 de tramvai, după ce primarul Nicușor Dan a semnat, azi, contractul de execuție a refugiilor.

UPDATE: Potrivit unui răspuns pentru b365.ro, conducerea STB speră ca lucrările să se finalizeze în două luni, până la sfârșitul lunii septembrie, mai devreme decât termenul de șase luni prevăzut în contract.

Peroanele vor fi modernizare și adaptare la noile tramvaie Astra Imperio, de 36 m lungime, cumpărate de municipalitate. Primul tramvai a circulat în această săptămână pe un alt traseu, în probe de noaptea, pentru a-i fi verificată dinamica în mers. În următoarele luni vor mai fi livrate alte 20 de tramvaie de la Astra Vagoane Arad.

Nicuşor Dan, primarul Bucureștiului, a anunţat că Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti va moderniza 14 din cele 22 de peroane de pe linia tramvaiului 41, celelalte opt fiind deja modernizate de STB.

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 4.500.000 lei fără TVA, aproximativ 60.000 de euro pentru fiecare peron, iar durata de execuţie este de 6 luni.

„Am semnat contractul prin care Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti va moderniza 14 din cele 22 de peroane de pe linia tramvaiului 41, celelalte 8 fiind deja modernizate de STB. Lucrările sunt necesare pentru modernizarea şi adaptarea peroanelor care vor deservi noile tramvaie cumparate de municipalitate.

Lucrările presupun extinderea în lăţime a peroanelor, accesibilizarea pentru persoanele cu dizabilităţi, instalarea de garduri de protecţie pentru călători, semne de circulaţie, mobilier urban. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 4.500.000 lei fără TVA, iar durata de execuţie este de 6 luni”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

 

Urmează alte linii de tramvai ce vor fi adaptate

Edilul a adăugat că „tot pentru adaptarea la noile tramvaie, vom moderniza şi extinde alte 7 peroane pe care circulă liniile 1, 10, 21 şi 32”.

„Societatea de Transport Bucureşti va începe elaborarea documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI). Valoarea de execuţie a documentaţiilor este de aproximativ 52.000 lei fără TVA, cu o durată de elaborare de 90 de zile. Ulterior, vom atribui contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor”, a completat edilul general.

 

Context

Primele tramvaie Astra Imperio vor circula pe linia 41, care leagă cartierul Drumul Taberei de Nordul Bucureștiului.

Noile tramvaie au dotări adaptate rigorilor contemporane: aer condiționat, Wi-Fi și prize pentru telefonul mobil, podeaua coborâtă, rampă pentru persoanele cu dizabilități.

Cel mai probabil, abia din septembrie vor fi puse în circulație noile garnituri. Pe măsură ce vor fi livrate, garnituri noi vor fi introduse și pe alte linii.

Îți mai recomandăm și:

Cookies