Încep lucrările la un tronson de pe Centura Capitalei

de:
11 feb. 2013
0 Afișari
Încep lucrările la un tronson de pe Centura Capitalei

Tronsonul care va fi reabilitat este situat între DN 2 (zona Voluntari) şi Autostrada Soarelui. „Joi a fost avizat proiectul tehnic în comisia tehnico-economică a CNADNR. Contractul este în grafic. Estimăm că exproprierile vor merge repede, există HG de achiziţii de terenuri. Dacă totul va decurge bine, lucrările ar putea începe în primul trimestru din acest an”, au declarat, pentru gândul, reprezentanţii CNADNR.

Contractul „Întocmirea fazelor de proiectare Proiect Tehnic şi Detalii de Executie, asistenţa tehnică şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii modernizarea centurii rutiere a Municipiului Bucureşti între A1-DN 7 şi DN 2-A2, Lot 2: Sector DN2 (km 12+300) – A2 (km 23+750)” a fost atribuit anul trecut, prin licitaţie deschisă, asocierii Tehnologica Radion – Consitrans – Pro Cons XXI.

Valoarea totală a contractului este de circa 43 milioane de euro fără TVA. Ceea ce înseamnă că preţul pentru un kilometru modernizat va fi de 3,9 milioane euro.

Finanţarea este asigurată prin fonduri de la bugetul de stat.

Contractul prevede o perioadă de 90 de zile pentru proiectare, 450 de zile pentru execuţie şi o garanţie de 48 de luni.

La sfârşitul anului trecut, CNADNR a anunţat că Centura de sud a Bucureştiului, care va avea regim de autostradă, ar urma să aibă o lungime de 48 de kilometri, iar autorităţile speră să o realizeze în regim de concesiune. Centura de sud ar trebui să facă parte dintr-un inel de autostradă în jurul Capitalei, cu o lungime totală de aproape 100 kilometri. 

Şoferii care vor circula pe Autostrada Centura de sud a Bucureştiului, precum şi pe autostrăzile Bucureşti-Piteşti şi Bucureşti-Constanţa, vor plăti o taxă de utilizare.

Citeşte şi: Șoseaua de Centură nu se mai lărgeşte la patru benzi

                 Centura Capitalei a rămas fără finanțare, după rectificarea bugetară

                 Vom ajunge de la A1 la A2 în de patru ori mai puțin timp, după modernizarea Centurii Capitalei

                 Centura Capitalei se modernizează într-un an și jumătate, pe 11,5 kilometri

                  

Cookies