Încep lucrările la Pasajul Pietonal Eroii Revoluției. Trecerile de pietoni se vor muta în subteran

01 apr. 2022
3574 Afișari
Încep lucrările la Pasajul Pietonal Eroii Revoluției. Trecerile de pietoni se vor muta în subteran
Încep lucrările la Pasajul Pietonal Eroii Revoluției. Trecerile de pietoni se vor muta în subteran | Sursă foto: PS4

Primăria S4 anunță începerea lucrările pentru pasajul pietonal de a Eroii Revoluției. În încercarea de a fluidiza traficul din cea mai aglomerată intersecție a Sectorului 4, trecerile de pietoni vor fi eliminate și înlocuite cu acest pasaj pietonal.

Încep lucrările pentru Pasajul Pietonal Eroii Revoluției

Pasajul a fost început cu ani în urmă, iar până în 2021,când a intrat în administrația Sectorului 4 din București, a fost pus în conservare. Pasajul pietonal de la Eroii Revoluției va fi unul construit după standarde occidentale, extrem de modern, care va promova accesibilitatea și mobilitatea în rândul cetățenilor.

În seara de duminică, 03 aprilie 2022, traficul rutier din respectiva zonă va fi restricționat, pentru începerea lucrările la acest proiect mult așteptat de cetățenii din Sectorul 4. În primă fază, se va interveni pe trotuarul și pe prima bandă de circulație, din fața cimitirului Bellu. Mai apoi se va lucra etapizat pe celelalte benzi. Astfel se dorește evitarea supraaglomerării, pe un segment de drum din București ce este oricum cunoscut ca fiind extrem de circulat.

Trecerile de pietoni se mută în subteran

Toate trecerile de pietoni din Zona Eroii Revoluției vor fi eliminate, iar mai apoi, după terminarea lucrărilor la pasajul pietonal, vor fi mutate în subteran. În acest fel pietonii nu vor fi supuși riscurilor atunci când traversează intersecția. De asemenea, șoferii vor putea circula în condiții de trafic fluent.

Pasajul pietonal ce urmează a fi construit va face corespondența atât cu stația de metrou din zonă, cât și cu celelalte stații de transport public de suprafață (STB).

Iată care vor fi caracteristicile pasajului pietonal:

  • Va avea 40 de metri lungime
  • Va avea 4,5 metri lățime,
  • Trei căi de acces,
  • Trei escalatoare,
  • Trei lifturi speciale pentru persoanele cu dizabilități.

Pentru a se evita posibilele neplăceri în trafic, pe perioada lucrărilor, cetățenii sunt rugați să tranziteze zona respectând restricțiile de circulație ce se vor instituii. Lucrările pentru acest pasaj pietonal vor dura circa 12 luni.

Cookies