ESENTIAL

Când încep lucrările la Disneyland-ul din Parcul Tei. Două firme au participat la licitație

PARCUL TEI. „Săptămâna trecută a avut loc deschiderea ofertelor depuse la licitaţie pentru realizarea lucrărilor de amenajarea a parcului de agrement din Tei. Potrivit estimărilor noastre, pe 15 iunie 2014 vor începe efectiv lucrările acolo, acestea urmând să fie finalizate spre sfârşitul anului 2015 când noul parc Tei va fi efectiv funcţional”, a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. 

La licitaţia pentru construcţia noului parc de agrement din Tei s-au înscris două firme, ofertele acestora urmând să fie evaluate zilele viitoare. Câştigătorul licitaţiei  urmează să fie făcut public după data de 25 mai 2014. 

Roller coaster „balaurul cu şapte capete” în Parcul Tei

Potrivit proiectului, bucureştenii care vor vizita parcul Tei vor avea parte de o experienţă de poveste. Aici, administraţia locală vrea să amenajeze un nou concept de parc de agrement care va purta vizitatorii într-o lume de basm din care nu vor lipsi personajele de poveste românești, precum Verde Împărat, Ileana Cosânzeana şi Făt-Frumos.  

PARCUL TEI. Vedetele noului parc Tei vor fi un roller coaster, denumit „balaurul cu şapte capete”, de unde bucureştenii vor avea ocazia să experimenteze senzaţii tari de la o înălţime de până la 15 metri, pentru cei mici urmând să fie pregătită o Casă a groazei din „tărâmul celălalt” pe o suprafaţă de 460 metri pătraţi, cu trenuleţ interior şi alte şase vehicule care să amintească de locomotiva cu două vagoane, supranumită o „minune a tehnicii mondiale”, şi care oferea o privelişte superbă de pe malul lacului Tei între anii 1950-1970, astăzi linia de tramvai care leagă Tei-ul de Pipera. 

Mai multe imagini din noul parc de agrement Tei găsiţi în GALERIA FOTO. 

Roată mare „Pasărea măiastră” de până la 63 metri înălţime, amplasată în Parcul Tei

PARCUL TEI. Conform documentuliui, în partea dreaptă a parcului, pe malul lacului, urmează să fie amplasate o roată mică (cu înălţimea de 16 metri) denumită „Merele de aur” şi o roată mare „Pasărea Măiastră” care va urca până la 63 de metri înălţime oferind o privelişte de ansamblu asupra tuturor zonelor de poveste: „Tărâmul lui Verde Împărat”, „Pădurea de Aramă”, „Şapte mări şi şapte ţări” şi „Pădurea de Argint”.  

Un alt echipament ce va fi adus în parcul Tei, maşinuţele, se vor găsi la intrarea de pe strada Petricani şi vor avea tema Făt-Frumos şi tărâmul fermecat. Acestea vor fi inscripţionate şi decorate diferit astfel încât să devină personaje de poveste: balaurul, zmeul, gheonoiaia, uriaşul, căpcăunul, Făt-Frumos şi Ileana Cosânzeana.

PARCUL TEI. De asemenea, în incinta parcului Tei vor mai funcţiona un carusel „Herghelia Ilenei Cosânzeana” şi lanţuri care vor juca „hora ielelor”, plus multe alte locuri de joacă pentru copii, structurate pe grupe de vârstă.  

Amenajarea parcului de agrement, parcul Tei, pe lista proiectelor cu fonduri europene din Bucureşti

Proiectul de modernizare a Parcului Tei a primit acceptul pentru finanţare cu fonduri europene în toamna anului trecut, valoarea totală a proiectului fiind în sumă de 14,3 milioane euro. 

Proiectul de amenajare a parcului Tei face parte din seria celor 15 proiecte cu fonduri europene, în sumă de 210 milioane lei, pe care administraţia locală le-a finalizat sau le are în curs de implementare în Sectorul 2. Acestea au fost prezentate recent, cu ocazia Zilei Europei, pe 9 mai 2014, la sediul administrativ al Sectorului 2, unele din acestea fiind date ca exemplu de bună practică şi la Bruxelles. VEZI AICI Cum arată parcul premiat la Bruxelles.

Detalii despre toate proiectele cu fonduri europene din Sectorul 2 găsiţi aici. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button