ȘTIRI

Încep lucrările de restaurare la Observatorul Astronomic Vasile Urseanu, din Capitală

„Astăzi semnăm contractul de execuție lucrări. Intră în șantier începând de luna viitoare și trebuie finalizat până în luna aprilie a anului viitor”, a declarat, marți, primarul general, Sorin Opreescu. 

Situat pe Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 21, imobilul în care funcționează Observatorul Astronomic „Vasile Urseanu” a fost proiectat de arhitectul Ion Berindey şi construit între anii 1908-1910.

Conform proiectului de reabilitare vor fi realizate lucrări de consolidare/desfiinţare parţială şi lucrări de compartimentare interioară cu revenirea la compartimentarea originală în proporţie de 80%. Spaţiul interior aferent corpului B va avea destinaţia de „punct de informare turistic”.

De asemena, vitraliile vor fi restaurate, iar terasele celor două corpuri de clădire vor fi renovate pentru a putea fi circulabile. În plus, aleile vor fi refăcute, iar grădina va fi amenajată peisagistic. Atât clădirea, cât şi grădina vor fi iluminate arhitectural.

Turiştii care vor vizita Observatorul Astronomic vor avea la dispoziţie şi o parcare amenajată. După finalizarea lucrărilor, Primăria Capitalei se aşteaptă la un aflux de 8.500 de turişti pe an.

Valoarea totală a proiectului este de 11.105.896,48 lei, din care: valoare neeligibilă a proiectului – 1.443.380,14 lei valoare eligibila a proiectului – 7.525.896,24 lei, iar T.V.A. – 2.136.620,10 lei. Din această sumă, Primăria Capitalei va contribui cu de 3.730.517 lei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button