Lărgirea la 4 benzi a șoselei Prelungirea Ghencea ar urma să înceapă anul acesta cu fonduri obținute prin Proiectul Național de Investiții Anghel Saligny. Totodată, fondurile acoperă și finalizarea străzii Simbolului din orașul Bragadiru.
Primarul orașului Bragadiru, Gabriel Lupulescu, a declarat că Șoseaua Prelungirea Ghencea ar urma să fie lărgită la 4 benzi până la intersecția cu Strada Mărăcineni anul acesta. Data începerii lucrărilor a fost și ea anunțată, fiind vorba despre 8 ianuarie, potrivit ziardebragadiru.ro.
Într-o declarație despre proiectele Primăriei Bragadiru pentru anul 2025, primarul orașului Bragadiru spune:
Referitor la străzi, vom termina cele două străzi care mai sunt prin Saligny (n.r. Proiectul Național de Investiții Anghel Saligny), Strada Simbolului. S-a schimbat constructorul, a venit altă firmă și a preluat toate lucrările de apă și canal din Bragadiru, la insistența mea personală.
Referitor la Prelungirea Ghencea, se va începe proiectul de lărgire la 4 benzi până la Strada Mărăcineni. I-am rugat să ia complexitatea lucrării totale, să nu mai lase la altcineva canalizarea menajeră, canalizarea pluvială, și au acceptat. Au luat și canalizarea menajeră și canalizarea pluvială și extinderea de apă și extinderea de gaze. Au luat aceste două firme împreună, care sunt firme serioase, și se vor apuca pe data de 8 ianuarie.
La sfârșitul lunii noiembrie a fost emisă autorizația de construire pentru lărgirea la 4 benzi a șoselei Prelungirea Ghencea între Cartierul Latin și Pasajul Domnești, anunța atunci Irinel Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor. El anunța pe 29 noiembrie că lucrările încep curând.
Acest tronson este realizat suplimentar de către autorități:
Vă reamintesc faptul că după finalizarea Pasajului Domnești, dat fiind că lucrările Primăriei Capitalei nu prevedeau și acest lot și ar fi fost o discontinuitate între pasaj și acestea, ne-am asumat suplimentar și realizarea acestui tronson, pentru a sprijini și a avea la final proiectele integrate.
Lucrările prevăzute în contract sunt:
Contractul are o valoare de 41,91 milioane lei, fără TVA, iar banii pentru finanțare provin din fonduri externe nerambursabile.
Te-ar mai putea interesa și: