Încep lucrările de construcţie a unui nou hospice, în Bucureşti

de:
19 apr. 2013
2 Afișari
Încep lucrările de construcţie a unui nou hospice, în Bucureşti

Lucrările de amenajare vor demara în cursul lunii mai 2013 având ca termen de finalizare doi ani, anunţă Primăria Sectorului 1 într-un comunicat remis B365.ro. 

Viitoarea clădire care va fi situată pe strada Someşului nr. 1A (lângă Complexul Multifuncţional Caraiman) va avea o capacitate de 40 de locuri: 20 de locuri pentru adulţi şi 20 de locuri pentru copii.

Imobilul în care va funcţiona HOSPICE-UL va dispune de toate facilităţile: grup sanitar şi baie pentru fiecare din cele 20 de camere, sală de mese, bucătărie, spălătorie, călcătorie, cabinete medicale, centru de zi şi camere multifuncţionale şi pentru terapii individuale.

„Amenajarea acestui HOSPICE devenise o urgenţă, România nedispunând de suficiente instituţii specializate în îngrijiri paliative. Numai în Capitală nevoia estimată de persoane care au avut nevoie de servicii paliative în anul 2010 a fost de aproximativ 16.000 de persoane dintre care aproximativ 6000 de persoane cu boli oncologice”, a declarat iniţiatoarea proiectului, Angelica Juracopschi, directorul Complexului Multifuncţional Caraiman.

Bolnavii aflaţi în îngrijire pot fi internaţi în Hospice când boala evoluează şi este nevoie de îngrijire medicală şi supraveghere continuă, într-un mediu cât mai primitor şi apropiat de atmosfera caldă de acasă. Terapia ocupaţională şi terapia ludică sunt menite să atragă pacienţii şi să-i facă să descopere activităţi creative care să îi destindă şi să îi relaxeze.
Alături de îngrijirea de tip hospice, proiectul își propune, totodată, dezvoltarea unui centru de zi pentru persoanele care suferă de maladia Alzheimer.

 

 

Cookies