Încep lucrările de consolidare și modernizare a Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu. Clotilde Armand: În două săptămâni echipele PS1 vor intra pe șantier

29 iun. 2023
1367 Afișari
Încep lucrările de consolidare și modernizare a Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu. Clotilde Armand: În două săptămâni echipele PS1 vor intra pe șantier
Încep lucrările de consolidare și modernizare a Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu. Clotilde Armand: În două săptămâni echipele PS1 vor intra pe șantier | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Clotilde Armand a anunțat că în scurt timpul urmează să fie începute lucrările de consolidare, modernizare și restaurare a Teatrului de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu. Edilul informează că a fost primită autorizația necesară.

Încep lucrările de consolidare și modernizare a Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu

Primarul din Sectorul 1 le transmite o veste bună bucureștenilor. Clotilde Armand a anunțat joi, 29 iunie 2023, că în următoarele două săptămâni se va deschide șantierul pentru consolidarea, restaurarea și modernizarea Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu.

Clădirea ce găzduiește Teatrul de Vară „Nicolae Bălcescu” a fost realizată în anul 1953, iar la acest moment se află într-un stadiu avansat de degradare. Din acest motiv, accesul publicului a fost interzis, astfel încât să fie evitată posibila rănire a cetățenilor.

Cele mai degradate sunt:

  • Zona amfiteatrului (tencuiala, structurile, infiltrații la nivelul plafoanelor),
  • Pardoselile clădirii,
  • Învelitoarea care a dispărut aproape integral în zona porticului.

Clotilde Armand a declarat următoarele:

Prin revitalizarea acestui imobil, va fi redat comunității locale și orașului un spațiu pentru desfășurarea spectacolelor de dimensiune medie, cu public de aproximativ 1.550 de persoane (concerte, festivaluri, spectacole de varietăți, film și teatru).

Demarăm această investiție de anvergură prin care vom repune Cartierul Bucureștii Noi pe harta culturală a Capitalei.

„Voi supraveghea personal șantierul”

Pe lângă degradările menționate mai sus, clădirea prezintă probleme și în ceea ce privește elementele de structură. Teatrul de Vară nu prezintă gradul minim de rezistență conform normelor actuale.

Pentru a se asigura că lucrările vor fi realizate corespunzător, Clotilde Armand a anunțat că  va supraveghea chiar ea șantierul:

Voi supraveghea personal șantierul de la Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu, pentru ca lucrările să respecte cu strictețe standardele de calitate. Este o investiție la care țin foarte mult și îmi doresc ca acest proiect să fie un model de bune practici în reabilitarea unei clădiri de patrimoniu.

Intervențiile ce urmează să fie făcute vizează atât degradările menționate, cât și conformarea imobilului la noile norme de siguranță în exploatare, securitatea la incendiu, accesibilitate, igienă, mediu etc.

Cookies