Încep înscrierile pentru prima ediție SoapBox Race în România: competiție de mașini nemotorizate

de:
28 apr. 2014
0 Afișari
Încep înscrierile pentru prima ediție SoapBox Race în România: competiție de mașini nemotorizate

Acest eveniment unic de racing nemotorizat e o provocare şi pentru şoferii experimentaţi, şi pentru amatorii care sunt în stare să deseneze şi să construiască mașini nemotorizate şi să concureze contratimp într-o cursă la vale, căci acolo e finişul.

Astăzi se dă startul înscrierilor în România pentru această competiție.

Prima ediție a competiției avut loc în 2000 în Belgia, fiind extinsă apoi în toate colțurile lumii, din Australia, în Africa de Sud și Jamaica. În 14 septembrie, vitezomani şi pasionaţi de maşini şi lucruri cu roți își vor da întâlnire în București, la prima ediție națională.

Maxim 70 de echipe (2-3 membri) vor fi selectate să ia startul în cursa anului. Echipele vor fi alese pe baza ingenuozităţii, creativităţii şi fezabilităţii tehnice ale proiectului, dar şi ţinând cont de respectarea regulilor de proiectare.

Schițele și formularele de înscriere trebuie trimise până la data de 30 iunie.

Acest eveniment este în primul şi în ultimul rând, o cursă, precizează organizatorii. Aşadar, cea mai rapidă maşină care trece finişul sigur va fi privită cu ochi buni. Însă echipele sunt jurizate dupa trei criterii: viteză, creativitate şi impresie artistică. Aşa că piloţii trebuie să uimească cu prezenţa lor scenică, să impresioneze cu prototipul lor de soapbox şi, bineînţeles, să impresioneze cu show-ul lor.

Red Bull a organizat până acum zeci de astfel de curse în toată lumea, de la prima cursă în Belgia, în anul 2000, până în Australia, din Africa de Sud până în Jamaica, iar în 2014 ajunge şi în România, pentru prima oară. De-a lungul timpului s-au perindat pe piste de la prototipuri hiperrealiste de maşini şi până la orice le trecea prin cap participanţilor. 

Red Bull Soapbox Race, Londra 2013:

 

Cookies