Încep înscrierile pentru Festivalul Muzicii Maghiare din București. În ce perioadă va avea loc

01 mart. 2021
32 Afișari
Încep înscrierile pentru Festivalul Muzicii Maghiare din București. În ce perioadă va avea loc

Institutul Cultural Maghiar din Bucureşti anunţă startul înscrierilor pentru cea de-a XVII-a ediţie a concursului de interpretare Festivalul Muzicii Maghiare, dedicat tinerilor muzicieni din România.

Înscrierile se fac până pe 3 mai, prin poştă sau pe cale electronică.

Doritorii trebuie să trimită la sediul din strada Gina Patrichi nr. 8, curriculum vitae artistic (nu europass), ce trebuie să conţină date de contact (nr. telefon, adresă e-mail), în format .doc, .docx; înregistrarea pieselor din repertoriu (în format .mp3), pe baza căreia va avea loc preselecţia, iar piesele trebuie să poată fi folosite pentru o eventuală ediţie online în cazul în care normele de igienă sanitară din momentul respectiv ar împiedica în organizarea live a festivalului.

Rezultatele preselecţiei vor fi comunicate pe data de 5 mai prin e-mail, la adresa indicată de către fiecare concurent, precizează organizatorii.

Nu se percepe taxă de participare.

Festivalul Muzicii Maghiare din București va avea loc în perioada 10-13 mai, în primele trei seri măsurându-şi talentul tineri artişti (peste 18 ani) prin interpretarea unui program de 20-25 de minute, cuprinzând opusuri din literatura muzicală maghiară în proporţie de minimum o treime din timp, alături de compoziţii din literatura muzicală românească şi/sau universală. Pot participa solişti sau duo-uri. În cazul interpreţilor vocali se acceptă lieduri şi arii din opere, iar în cazul instrumentiştilor piese solo sau duouri (exclus concerte).

Premiul primilor trei clasaţi constă în posibilitatea de a susţine un recital la unul din institutele maghiare din străinătate, precum şi premii în bani în sumă de 300/200/100 euro impozabili.

Sursă foto: Facebook/ Institutul Cultural Maghiar București / Magyar Kulturális Intézet Bukarest

Cookies