Încep înscrierile la creșă. Cele trei instituții de stat din Sectorul 6 dispun de 980 de locuri

17 mai 2022
302 Afișari
Încep înscrierile la creșă. Cele trei instituții de stat din Sectorul 6 dispun de 980 de locuri
Încep înscrierile la creșă în Sectorul 6. Cele trei instituții de stat dispun de 980 de locuri | Sursă foto: Primăria Sectorului 6

Săptămâna viitoare vor începe înscrierile și reînscrierile celor mici la creșă, în Sectorul 6. Părinții care doresc să prindă un loc trebuie să fie pregătiți și să depună cererile din timp.

Încep înscrierile la creșă în Sectorul 6

Primăria Sectorului 6 a anunțat astăzi, printr-un comunicat de presă, că de săptămâna viitoare vor începe înscrierile și reînscrierile la creșele din aria sectorului.

Deoarece cererea este în fiecare an mai mare decât oferta vor exista criterii clare de departajare. După aplicarea acestora se va aplica principiul „primul venit, primul servit.”

Cele trei creșe de stat din Sectorul 6 dispun de 980 de locuri pentru cei mici, după cum informează administrația publică.

Iată lista acestora:

  • Creșa Pinocchio – aflată pe Aleea Compozitorilor nr. 20: Dispune de 250 de locuri,
  • Creșa Neghiniță – aflată pe Aleea Crăiești nr. 1: Dispune de 390 de locuri,
  • Creșa Harap Alb – aflată pe Strada Estacadei nr. 13A: Dispune de 340 de locuri.

Care sunt criteriile de înscriere la creșă

La cele trei creșe mai sus menționate au prioritate copiii care au vârste sub 3 ani și ai căror părinți au domiciliul în Sectorul 6. Dintre aceștia, au prioritate dosarele copiilor care:

  • Sunt aflați în risc de separare de familie,
  • Copiii cu dizabilități,
  • Cazurile sociale

Analiza dosarelor celor mici nu va fi făcută în mod subiectiv, ci automat, după bifarea mai multor puncte din cererea electronică de înscriere pe care o vor completa părinții.

Reînscrierea 

Reînscrierea copiilor care au frecventat creșa se va face în perioada 23 – 31 mai 2022. Condiția pe care cei mici trebuie să o îndeplinească pentru a putea fi reînscriși, este să nu împlinească vârsta de 3 ani înainte de 5 septembrie 2022.

Cererile pot fi depuse doar online, prin platforma cresaonline.asistentasociala6.ro. Rezultatele se vor posta în data de 6 iunie 2022 AICI.

Înscrierea

Copiii ce au vârste cuprinse între 0 și 3 ani și care nu au frecventat creșa pot fi înscriși în perioada 6 – 20 iunie 2022. Cererile se vor depune online, pe platforma cresaonline.asistentasociala6.ro, iar rezultatele vor fi anunțate pe 1 iulie 2022, ora 18:00.

Cookies