Încep iar lucrări la Pasajul Unirii. PS4: Se montează noi sisteme suplimentare de semnalizare a înălțimii maxime admise

07 mart. 2023
368 afișări
Încep iar lucrări la Pasajul Unirii. PS4: Se montează noi sisteme suplimentare de semnalizare a înălțimii maxime admise
Încep iar lucrări la Pasajul Unirii. PS4: Se montează noi sisteme suplimentare de semnalizare a înălțimii maxime admise. Sursa foto: Agerpres

Începând de miercuri, 8 martie 2023, PS4 anunță că se vor monta noi sisteme suplimentare de semnalizare a înălțimii maxime admise de 3.5 metri, pentru circulația prin Pasajul Unirii. Primele lucrări vizează reconfigurarea zonei mediane a Bulevardului Dimitrie Cantemir.

Noi sisteme suplimentare de semnalizare a înălțimii maxime admise la Pasajul Unirii

Primele astfel de lucrări se vor realiza pe axul drumului și vor consta în reconfigurarea zonei mediane a bulevardului Dimitrie Cantemir. Mai exact, pentru început, între sensurile de circulație va fi construit un scuar cu o lățime de aproximativ 1 metru, ce va avea dublu rol. Pe de-o parte, va separa fluxurile de trafic, iar pe de altă parte, va susține fundațiile noilor porți de semnalizare, precum și a celei de gabarit, transmite Primăria Sectorului 4.

Pe tot parcursul lucrărilor, traficul rutier la intrarea și în interiorul pasajului va fi restricționat parțial, pe una dintre cele două benzi de circulație, în ambele sensuri de mers.

Noile sisteme suplimentare ce vor fi instalate sunt proiectate de specialiști din cadrul Universității Tehnice de Construcții București și de specialiști din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră. Acestea au fost avizate de către Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Capitalei:

  • noi porți de presemnalizare a înălțimii maxime admise, corelate cu senzori electronici de măsurare a înălțimii, camere video și cu panouri informative de tip LED;
  • noi porți de gabarit, corelate cu noua semnalistică de la sol (înființare de noi scuaruri, benzi de circulație cu sisteme rezonatoare și benzi de circulație speciale pentru scoaterea vehiculelor agabaritice din zona dedicată intrării în pasaj).

Intrarea în pasaj de pe Bd. Dimitrie Cantemir

Despre sistemele ce vor fi implementate la intrarea în Pasajul Unirii de pe bulevardul Dimitrie Cantemir, PS4 transmite:

prima poartă de presemnalizare va fi montată chiar în apropierea intersecției cu bulevardul Mărășești, la aproximativ 160 de metri în fața porții de gabarit. Această construcție va fi reprezentată de un cadru metalic de forma literei L întoarsă, va purta semne de limitare a înălțimii maxime admise, precum și lanțuri atârnate până la 3,5 metri deasupra carosabilului, cu rol de avertizare sonoră de depășire a gabaritului.

Poarta de presemnalizare va avea camere video și senzori electronici de înregistrare a depășirii de gabarit, care vor transmite informația către cea de-a doua construcție, ce va fi montată la aproximativ 130 de metri înaintea porții de gabarit. Pe lângă semnele de limitare a înălțimii, poarta va avea și panouri electronice de informare, unde va fi afișat numărul de înmatriculare al vehiculului ce are o înălțime mai mare de 3,5 metri, dar și traseul de urmat de către șofer, astfel încât să iasă de pe benzile de intrare în pasaj.

După primele două porți menționate mai sus, va mai fi montată încă una, ce va avea același rol de atenționare în privința limitării de înălțime. Construcția va fi dotată cu lanțuri, camere video și senzori, care vor transmite informații referitoare la depășirea înălțimii maxime admise către noua poartă de gabarit, ce va fi montată înainte de intrarea în Pasajul Unirii.

Construită din metal, cu rolul fundamental de a opri orice vehicul cu o înălțime mai are de 3,5 metri, aceasta va avea, pe lângă indicatoarele clasice cu inscripția limitei de înălțime, panouri de afișaj electronic și semafoare inteligente, care, în baza informațiilor transmise de senzorii porților de presemnalizare, vor afișa culoarea roșie timp de 10 secunde, la detectarea unei depășiri de gabarit. În acest interval, șoferul vehiculului agabaritic va fi avertizat vizual prin intermediul panourilor de tip led să nu-și continue drumul și să utilizeze banda dedicată ieșirii din zona aferentă intrării în pasaj. Dacă șoferul nu se conformează, vehiculul se va opri propriu zis în poarta de gabarit!, potrivit PS4.

Intrarea în pasaj dinspre Piața Universității

În ceea ce privește sensul de intrare în Pasajul Unirii dinspre Piața Universității către Bd. Dimitrie Cantemir, pe lângă poarta de gabarit, se vor implementa două porți de presemnalizare a înălțimii maxime admise, similare celor descrise mai sus.

Bine de știut: Sistemul electronic de panouri de avertizare și semafoare ce va fi montat la cele două intrări în Pasajul Unirii, va putea fi folosit și în cazul unor eventuale situații de urgență apărute în interiorul tunelului rutier (incendii, inundații, accidente etc).

Cookies