Exproprieri pentru Magistrala 5 de metrou. Suma totală: 7,5 milioane euro

de:
31 mart. 2011
34 Afișari
Exproprieri pentru Magistrala 5 de metrou. Suma totală: 7,5 milioane euro

Potrivit calculelor B365.ro, suma totală pentru exproprieri se ridică la peste 30 de milioane de lei, adică 7.330.917 euro.

Metrorex sustine că în aceşti bani intră exproprierile şi achiziţia imobilelor afectate de lucrări. Lista imobilelor cuprinse în coridorul de expropriere ce vor fi afectate de lucrare poate fi accesata aici iar planul de amplasament al lucrării aici. Este vorba de terenuri şi structuri  aflate pe străzile Braşov, lt.av. Caranda Gheorghe, Aleea Dealul Măcinului, bd. Eroilor, str. Nicolae Dobrin, str. lt. av. Negel Gheorghe, str. Sergent Nuţu Ion, şos. Panduri, str. Răzoare.

Ne apropiem de faza de final a exproprierilor. Mai sunt câţiva nemultumiţi, însă noi le-am virat deja banii in cont. Rămâne să se judece în baza noii legi a exproprierilor. Nu e vorba de niciun bloc. Sunt doar nişte dependinţe„, a declarat pentru B365.ro, directorul Metrorex Gheorghe Udrişte.

Cea mai mare sumă ce achitată pentru o expropriere în acest caz este de aproximativ 12 milioane de lei, pentru terenul de pe str. Răzoare nr. 1, către S.C. Spavin Invest SRL.

Metrorex a anunţat totodată că lucrările de execuţie a structurii tunelelor şi staţiilor de metrou vor începe în prima parte a acestui an. Reamintim, compania a semant luna aceasta contractul de execuţie a tronsonului Râul Doamnei – Eroilor, de pe noua magistrală, M5, cu câştigătorul licitaţiei, care a avut loc anul trecut, consorţiul Astaldi (Italia) – FCC (Spania, compania care construieşte Pasajul Basarab) – Delta ACM şi AB Construct. Rezultatul licitaţiei a fost contestat de către grecii de la Aktor, care nu au avut însă câştig de cauză.

Luna aceasta insa ar fi trebuit deja să înceapă lucrările la proiectul estimat de Metrorex la valoarea de 920 de milioane de lei, iar în trei ani cele 10 staţii de pe tronsonul Râul Doamnei-Haşdeu ar trebui să fie terminate. Cu toate acestea, călătorii din Drumul Taberei se vor putea sui în metrou de-abia peste cinci ani, când vor fi date în folosinţă staţiile.

Deasupra magistralei 5 de metrou, la Răzoare, va fi construit şi un pasaj subteran auto.

Cookies