HUFFLIBERTATEA

Încep controalele la Primăria Capitalei și companiile municipale. Se cere un audit extern

Consilierii USR PLUS au depus, miercuri, la Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), un proiect de hotărâre pentru contractarea unui audit extern în Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) şi toate entităţile din subordinea PMB şi CGMB.

Audit extern pregătit la Primăria Capitalei, asta dacă proiectul va trece de votul consilierilor generali.

Consilierii USR PLUS consideră că, în vederea elaborării unei strategii corecte pentru dezvoltarea economică a Municipiului Bucureşti, este esenţial să fie efectuată o analiză temeinică a activităţii aparatului de specialitate al edilului, precum şi a tuturor entităţilor din subordinea primarului general şi a CGMB pentru perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2020.

Anunțul consilierilor USR-PLUS

„Antamarea unui audit statutar ar presupune un volum imens de muncă şi implicit un termen mai lung de executare. Pe de altă parte, anumite segmente din auditul statutar sunt deja acoperite de verificările efectuate de Curtea de Conturi, respectiv Camera de Conturi a Municipiului Bucureşti. De ceea, nu recomandăm antamarea unui audit statutar”, a declarat consilierul general USR PLUS Anamaria Gram.

Ce se pregătește la Primăria Capitalei

Consilierii USR PLUS afirmă că selectarea firmelor de audit se va face cu respectarea procedurilor de achiziţie publică conform Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, Direcţia Generală Achiziţii Publice fiind împuternicită, prin hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru a demara procedurile de achiziţie.

Consilierii USR PLUS susţin contractarea simultană a serviciilor de la mai multe firme de audit, deoarece volumul de muncă este foarte mare, având în vedere numărul direcţiilor/serviciilor din aparatul de specialitate, precum şi a entităţilor subordonate primarului general şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti, astfel încât rapoartele de audit să fie finalizate cât mai repede şi să poată fi iniţiată elaborarea strategiei pentru dezvoltarea economică a Municipiului Bucureşti.

Încep controalele la Primăria Capitalei și companiile municipale. Se cere un audit extern


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button