Incendiul violent de lângă Capitală. Reprezentant AERLIVE: Plasticul tip ABS eliberează compuși mai toxici de 4.050 de ori decât lemnul

06 dec. 2021
2455 Afișari
Incendiul violent de lângă Capitală. Reprezentant AERLIVE: Plasticul tip ABS eliberează compuși mai toxici de 4.050 de ori decât lemnul
Incendiul violent de lângă Capitală. Reprezentant AERLIVE: Plasticul tip ABS eliberează compuși mai toxici de 4.050 de ori decât lemnul/ Sursa foto: Captură foto Antena 3

Aerlive, aplicația care măsoară calitatea aerului în București, explică care este pericolul reprezentat de plasticele de tip ABS care au ars duminică dimineața la Popești Leordeni.

Un incendiu puternic a izbucnit duminică dimineața, 5 decembrie, la un depozit de deșeuri electrice și electronice din Popești-Leordeni, la care au intervenit  24 de autospeciale ISU, deci „incendiu serios”, au concluzionat, luni, reprezentanții Aerlive, într-un comentariu pe Facebook.

Incendiul s-a manifestat cu flacără puternică și s-a format și un nor uriaș de fum. Au ars inclusiv frigidere și alte electrocasnice aflate în depozitul de materiale reciclabile. De altfel, autoritățile au emis un mesaj ROAlert despre incendiul din zona Popești-Leordeni, în care nu au spus despre toxicitatea fumului.

Potrivit Aerlive, senzorii independenți nu au înregistrat depășiri majore la particulele în suspensie monitorizate în București, însă pericolul pentru sănătate reprezentat de astfel de deșeuri arse este enorm.

Aerlive precizează că plasticul tip ABS din electrocasnice și electronice, eliberează compuși cu o toxicitate de 4.050 de ori mai mare decât a lemnului- conform cercetării realizate de un consorțiu internațional din care a făcut parte și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronica INOE2000, de la Măgurele. (Vezi aici postarea de pe Facebook a Aerlive.)

 

 

Cookies