ARHIVA B365

INCENDIU în sudul Capitalei. Pompierii au intervenit cu întârziere din cauza traficului blocat

Incendiul a izbucnit la un depozit, desfăşurând-se într-un spaţiu deschis, arzând fără flacără după intervenţia pompierilor locali. Aceştia au solicitat în sprijin şi altor colegi care nu au putut ajunge la intervenţie din cauză că traficul este blocat în zonă ca urmare a protestului transportatorilor. Incendiul a fost stins după ce autospecialele pompierilor au reuşit să ajungă la faţa locului.

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov mai spun că incendiul a izbucnit la un utilaj pentru compactarea deşeurilor (frigidere) de la Remat Bucureşti-Sud , în spaţiu deschis, iar în urma acestuia nu a fost rănită nicio persoană. Pentru stingerea incendiului, pompierii au intervenit cu patru autospeciale de stingere, o autoscară şi un echipaj de descarcerare.

Câteva sute de transportatori protestează, luni dimineaţa, pe Şoseaua de Centură a Capitalei, aceştia mergând cu viteză redusă, circulaţia fiind îngreunată. Transportatorii sunt nemulţumiţi de scumpirea tarifelor la asigurările obligatorii.

„Protestul a început deja pe toată Centura Capitalei, se circulă cu viteză redusă. În momentul de faţă avem 800 de colegi şi văd că solidarizează şi vin în continuare şi alţii. Motivele noastre sunt legate de scumpirea excesivă şi în mod repetat a tarifelor la asigurarile obligatorii pentru toate categoriile de vehicule comerciale şi transport pasageri şi taxi, absolut tot, inclusiv pentru persoane fizice, care sperăm să solidarizeze astăzi cu noi şi să ne fie alături. Dorim scăderea tarifului, apariţia unui act normativ, ordonanţă, hotărâre de guvern, prin care tarifele să ajungă la normalitate, la nivelul european, la nivelul raportat situaţiei economice şi sociale din România şi să nu mai iasă banii din ţară pe cârca transportatorilor şi a economiei din România. Am purtat discuţii cu ministerul de zece luni şi nu se întâmplă absolut nimic. Începând de astăzi nu mai facem absolut nicio activitate în afară de a ne manifesta, până în momentul în care nu avem o certitudine printr-un document asumat la nivelul Guvernului cu privire la scăderea tarifelor şi la atingerea pragului de normalitate la tarifele RCA”, a declarat Augustin Hagiu, preşedinte de onoare al Federaţiei Operatorilor Români de Transport.

La protest participă câteva sute de maşini (tiruri, taxiuri şi microbuze). Tirurile care participă la protest au plecat din oraşul Popeşti către DN1, întâlnindu-se cu ceilalţi protestatari pe Şoseaua de Centură a Capitalei.

Centrul Infotrafic anunţă că traficul rutier pe Şoseaua de Centură a Capitalei este îngreunat la intersecţia cu căile de acces spre Popeşti-Leordeni, Tunari-Otopeni şi Mogoşoaia-Otopeni. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button