Incendiul din Pasajul Unirii e incident de trafic, nu problemă de pasaj, spune prefectul Capitalei 

18 oct. 2022
497 Afișari
Incendiul din Pasajul Unirii e incident de trafic, nu problemă de pasaj, spune prefectul Capitalei 
O mașină s-a făcut scrum în Pasajul Unirii din București | Sursa foto: ISU-BIf

Incendiul din Pasajul Unirii, unde o mașină a luat foc în jurul 09.00, a paralizat traficul din centrul Bucureștiului.A fost coșmar și în subteran, unde în momentul în care mașina a luat foc erau cam 100 de autoturisme, și la suprafață, din cauză că semafoarele de la Piața Universității nu funcționează.

Trafic blocat în centru mai mult de două ore din cauza incendiului din Pasajul Unirii

Pompierii au intervenit cu opt autospeciale de stingere şi cinci mașini de intervenție ale SMURD. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că incendiul a fost stins, că a ars o singură maşină și a explicat explicat că pompierii nu au intrat cu maşinile în pasaj din cauza fumului dens, care făcea ca vizibilitatea să fie zero. 

Dat fiind numărul mare de incidente întregistrate în Pasajul Unirii de la inaugurarea de după lucrările de punere în siguranță de peste vară, una dintre întrebările către autorități a formulată din această perspectivă.

Prefect: A fost un incident de trafic, nu o problemă din cauza pasajului

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat că e vorba doar despre un incident de trafic petrecut în subteran:

Repet, e un incident de trafic, în pasaj s-a întâmplat să ia foc un autoturism.

Despre celelalte blocaje care s-au produs în Pasajul Unirii de la redeschidere, prefectul Capitalei a spus că ”probabil, după deschidere, (șoferii, n. red) nu au mai fost atenţi la presemnalizare.”

Toni Greblă a declarat că  autoturismele care s-au blocat în ultimele luni în Pasaj aveau gabaritul modificat ca urmare a unor lucrări, cu ar fi montarea de aer condiţionat, și că din această cauză au depăşit gabaritul semnalizat în Pasaj:

Orice pasaj are o anumită înălţime, proiectată când s-a construit, nu poţi să treci cu orice fel de autovehicul.

În final, incendiul de astăzi (18 octombrie, 2022) din  Pasajul Unirii a fost stins după aproximativ o oră, iar traficul rutier în zona Universității a fost reluat o oră și ceva mai târziu,

Îți recomandăm să citești și:

Cookies