Incendiul din Delta Văcărești, parcul natural cu care s-au mândrit Nicușor Dan și Klaus Iohannis că-l oferă bucureștenilor. Cât s-a protejat/dezvoltat parcul din ce au promis?

05 apr. 2022
604 Afișari
Incendiul din Delta Văcărești, parcul natural cu care s-au mândrit Nicușor Dan și Klaus Iohannis că-l oferă bucureștenilor. Cât s-a protejat/dezvoltat parcul din ce au promis?

O suprafață de cca. 1 ha a ars astăzi în Parcul Natural Văcărești, așa numita Delta Văcărești, arie naturală care a trecut recent în administrarea nou înființatei Administrații Parcul Natural Văcăreşti (ANPV), aflată în subordinea Primăriei Capitalei. Incendiul a avut loc într-o perioadă în care eclozează majoritatea bobocilor și păsările sunt dependente de zona de stuf, după cum spune Octavian Berceanu, politician și activist de mediu.

Primarul general Nicușor Dan garanta, la depunerea dosarului de preluare, că parcul este o uriaşă oportunitate pe care Bucureştiul o are şi vrea să-l transforme într-un punct de atracţie al Capitalei. Mai mult, pentru dezvoltarea parcului, președintele Iohannis și-a acordat protecția și Înaltul patronaj, exact anul trecut în aprilie, și promitea un grup de lucru la palatul Cotroceni.

Realitatea, observată astăzi, odată cu incendiul, este că Administrația Parcului Natural Văcărești încă este în proces de angajare a rangerilor, care au rolul să îl păzească de foc și de braconieri. „Vom cerceta cauzele și vom face demersuri pentru suplimentarea pazei. ANPV e o structură recent înființată; suntem în procedură de angajări, inclusiv angajări de rangeri pentru parc”, a declarat marți, despre incendiu, directorul Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti (ANPV), Ştefania Simion.

B365.ro, precum și alte publicații, au solicitat un punct de vedere de la PMB legat de stadiul de protecție, de accesibilitate și de dezvoltare al Parcului Natural Văcărești, așa cum promiteau Nicușor Dan și Klaus Iohannis. Până la redactarea acestui articol, răspunsul nu a venit.

Delta Văcărești are o suprafaţă de peste 180 de hectare şi a trecut recent în administrarea ANPV, structură nou înființată, demersuri făcute la cererea primarului general Nicușor Dan.

Imagini de la incendiul de astăzi, postate pe rețelele sociale.

 

Articole relaționate:

 

Cookies