Incendiul de la blocul în construcție ar fi fost cauzat de un lampion, spune Clotilde Armand. Ce propune primarul Sectorului 1

12 sept. 2021
195 Afișari
Incendiul de la blocul în construcție ar fi fost cauzat de un lampion, spune Clotilde Armand. Ce propune primarul Sectorului 1
Incendiul de la blocul în construcție ar fi fost cauzat de un lampion, spune Clotilde Armand. Ce propune primarul Sectorului 1. Sursa foto: Facebook

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a oferit detalii primite de la autorități legate de incendiul de sâmbătă seară, când un bloc în construcție de pe strada Parcului a luat foc la etajele superioare și a ars alimentat de materialele de construcție. Potrivit edilului, flăcările ar fi pornit de la niște lampioane lansate de lângă clădire.

Apar detalii noi în cazul incendiului de la blocul din Sectorul 1 al Capitalei chiar de la Clotilde Armand, primarul de sector. Aceasta a anunțat pe pagina sa de Facebook că flăcările ar fi fost provocate de niște lampioane lansate de niște petrecăreți din apropierea blocului cu pricina. Ghinionul a făcut ca aceste lampioane să aprindă materialele de construcție și butoaiele cu smoală de la ultimul etaj al clădirii.

Dacă blocul ar fi fost locuit am fi asistat la o tragedie, spune Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 a precizat că norocul a făcut ca acest bloc să fie unul în construcție și nu unul locuit, pentru că am fi putut asista la o adevărată tragedie în urma incendiului petrecut sâmbătă seară.

„La ultimul etaj al blocului care a luat foc aseară în Sectorul 1 erau depozitate butoaie cu smoală.
Am aflat de la autorități că incendiul a pornit de la niște lampioane lansate la o petrecere de lângă bloc. În prezent blocul nu este locuit…. dacă ar fi fost posibil că acum am fi asistat la o tragedie.”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Mai mult, primarul consideră că este nevoie de implementarea de urgență a unor măsuri dure privind comercializarea și utilizarea lampioanelor.

„Trebuie luate măsuri urgente din partea autorităților pentru comercializarea și utilizarea lampioanelor. Pentru că data viitoare s-ar putea să nu mai avem noroc.”, a mai precizat Armand.

Incendiul a fost atât de puternic încât fumul a fost văzut de aproape toți locuitorii din nordul orașului

Sâmbătă seară, terasa unui bloc de 12 etaje de pe Strada Parcului a fost cuprinsă de flăcări. Oamenii care locuiesc în apropiere au declarat că au fost auzite mai multe explozii din acea zonă. La fața locului s-au deplasat zeci de pompieri care au fost asistați de 11 autospeciale și 2 autoscări pentru a neutraliza incendiul de la etajele superioare ale imobiiului.

Cookies