Incendiul de la blocul de 10 etaje din București: persoanele cu locuințele distruse au fost cazate la hotel de către primăria de sector | VIDEO

15 mai 2022
17510 Afișari
Incendiul de la blocul de 10 etaje din București: persoanele cu locuințele distruse au fost cazate la hotel de către primăria de sector | VIDEO

Persoanele care nu s-au putut întoarce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în apartamentele din blocul de 10 etaje de pe strada Baciului din Sectorul 5, cartierul Ferentari, unde a izbucnit incendiul au fost cazate, temporar, într-un hotel din Bucureşti, transmite Mediafax.

În urma incendiului izbucnit sâmbătă seara în Sectorul 5 al Capitalei au ieşit din apartamente 112 persoane, iar alte 11 au fost evacuate, inclusiv o persoană supraponderală şi două imobilizate, au declarat reprezentanţii ISU Bucureşti – Ilfov. Opt persoane au fost evaluate din punct de vedere medical şi două au fost transportate la spital pentru intoxicație cu fum.

Primăria Sectorului 5 are rezervat un fond de rezervă pentru situaţii de urgenţă, care a fost prevăzut de fostul primar Cristian Popescu Piedone, a spus, la Aleph News, city managerul Sectorului 5, Iulian Cârlogea.

„Fondul de rezervă (…) a fost creat tocmai pentru a preîntâmpina astfel de situaţii. Ştim că incendiul a pornit de la un apartament de la etajul 2, pe zona de bucătării, în balcoanele bucătăriilor. Ca să nu mai existe suspiciuni… blocul nu era izolat. Nu era nici în curs de izolare. Vorbim de un bloc vechi, deci nu există materiale folosite care să propage acest incendiu”, a spus Cârlogea.

Incendiu la un bloc de zece etaje din Bucureşti

Un incendiu a cuprins, sâmbătă seara, faţada unui bloc cu zece etaje din strada Baciului, a anunţat ISUBIF. Incendiul se manifesta la nivelul faţadei, de la etajul doi până la etajul zece.

La faţa locului au intervenit 14 autospeciale cu apă şi spumă, dar şi mai multe echipaje SMURD şi ambulanţe.

„Pentru stingerea incendiului s-a acţionat din exterior utilizând autoscara. De asemenea, au fost constituite echipe de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse de incendiu”, au precizat reprezentanţii ISUBIF.

Conform aceleiaşi surse, incendiul a fost stins, iar echipele de căutare au acţionat la fiecare etaj.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies