Incendiu violent pe terasa unui bloc din Capitală. La fața locului s-au deplasat 13 echipaje de pompieri | VIDEO

11 sept. 2021
418 Afișari
Incendiu violent pe terasa unui bloc din Capitală. La fața locului s-au deplasat 13 echipaje de pompieri | VIDEO
Incendiu violent pe terasa unui bloc din Capitală. La fața locului s-au deplasat 13 echipaje de pompieri | VIDEO Sursa foto: Facebook

Incendiu violent în nordul Bucureștiului. Terasa unui bloc de mare înălțime din Sectorul 1 a fost cuprinsă de flăcări. În aceste momente intervin la fața locului mai multe autospeciale de pompieri pentru a stinge flăcările ce au degajat rotocoale înalte de fum.

Incendiu de proporții în sectorul 1 al Capitalei. Terasa unui bloc de 12 etaje din nordul Bucureștiului, de pe Strada Parcului a fost cuprinsă de flăcări. Oamenii care locuiesc în apropiere au declarat că au fost auzite mai multe explozii din acea zonă. La fața locului s-au deplasat zeci de pompieri pentru a asigura neutralizarea flăcărilor mistuitoare, mai ales că înălțimea la care se desfășoară incendiul îngreunează intervenția acestora.

Incendiu puternic în Sectorul 1 al Capitalei. Ce au transmis oficialii ISU

Potrivit primelor informații disponibile din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ar fi vorba despre un bloc de 12 etaje aflat pe strada Parcului din cartierul Pajura situat în Nordul Bucureștiului. Este vorba despre o clădire în construcție, astfel că înăuntru nu se aflau locatari.

„Incendiu produs pe terasa unui bloc cu 12 etaje aflat in constructie, str. Parcului, ard butoaie cu smoala si carton bituminat, suprafata afectata aprox 500 mp.
Se actioneaza cu 11 autosp de stingere, 2 autoscari. Nu sunt victime. Sunt degajari insemnate de fum.”, au transmis cei de la ISUBIF.

Degajările de fum sunt extrem de însemnate, astfel că locuitorii din zonă sunt sfătuiți să își închidă ferestrele și să nu iasă pe stradă în apropierea blocului afectat de incendiu.

Pe terasa acestui bloc ar arde mai multe materiale de construcții, precum și mai multe butoaie cu bitum (smoală). Pompierii au format un perimetru pe care l-au izolat și momentan intervin pentru stingerea flăcărilor mistuitoare.

Din fericire nu s-au înregistrat victime în urma acestui incident.

La fața locului au fost trimise 11 autospeciale de stingere dar și 2 autoscări ce permit stingerea mai eficientă a incendiului localizat la ultimele etaje ale imobilului. Până în acest moment s-a acționat de la înălțime cu autoscara, echipele de pompieri au urcat la ultimul nivel si actioneaza pentru stingere.

Ce a declarat Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, legat de acest incendiu

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat în cadrul emisiunii de la Antena 3 unde este invitat că fumul nu va ajunge, din fericire, desaupra caselor bucureștenilor, datorită condițiilor meteo din prezent, însă recomandă totuși ca locuitorii din zonă să își țină geamurile închise.

„Odată cu aceste degajări de fum, din cauza materialelor care ard sunt şi degajări de particule provenite din cenuşa care este ridicată de temperatura foarte mare a focului. Din fericire, în momentul de faţă şi datorită mişcării curenţilor de aer, fumul nu ajunge peste locuinţele bucureştenilor, dar, preventiv, este normal şi de bun simţ să ţinem geamurile închise, pentru că această cenuşă, în contact cu aerul rece probabil va coborî pe sol”, a precizat Octavian Berceanu

Iată videoclipuri cu flăcările și cu norul gros de fum ce a cuprins cerul în nordul Bucureștiului

 

Cookies