Incendiu uriaș în București la un bloc reabilitat termic! 10 autospeciale intervin de urgență | FOTO & VIDEO UPDATE

11 aug. 2021
1309 afișări
Incendiu uriaș în București la un bloc reabilitat termic! 10 autospeciale intervin de urgență | FOTO & VIDEO UPDATE
Incendiu uriaș în București la un bloc reabilitat termic! 10 autospeciale intervin de urgență | FOTO. Sursa foto: ISU București

Un incendiu are loc la ora transmiterii acestei știri pe Calea Rahovei din București. ISU transmite că este vorba de un bloc aflat în reabilitare termică.

UPDATE 3: Acest incendiu a fost localizat. ISU mai spune că în acest moment se mai degajă fum din fațada blocului.

De asemenea, salvatorii mai anunță că au intervenit cu 20 autospeciale de stingere, trei autoscări, 5 SMURD și două mașini de descarcerare.

UPDATE 2: În urma acestui incendiu s-au înregistrat trei persoane care au fost expuse la fum. Este vorba, un bărbat de 65 de ani care a refuzat transportul, o femeie de 84 de ani care a fost transportată la Spitalul Universitar, și o fetiță de 10 ani, în cazul căreia aparținătorii au refuzat transportul la spital.

În total este vorba despre 38 de locatari evacuați, dintre care 7 au avut nevoie de primul ajutor.

Din păcate, și un pompier a suferit o ușoară expunere la fum și i s-a acordat primul ajutor în ambulanța SMURD. Acesta a fost conștient pe parcursul tuturor procedurilor. Totodată, un polițist local a fost tăiat la nivelul brațului. Acesta este conștient și a primit îngrijiri la fața locului, nu necesită transportul la spital.

UPDATE: Până în acest moment nu au fost înregistrate persoane rănite în urma incendiului. Pompierii au stins flăcările, iar la această oră se acționează atât din interior, cât și din exteriorul blocului.

Știre inițială

Incendiu uriaș în Capitală. Un bloc de apartamente de pe Calea Rahovei a fost cuprins de flăcări. Clădirea se afla în plin proces de reabilitare termică. La fața locului s-au deplasat de urgență nu mai puțin de zece autospeciale de pompieri, transmite ISU București.

Incendiu puternic în Capitală. Arde un bloc de pe Calea Rahovei

Cel mai îngrijorător lucru este faptul că pe una dintre laturi, cea din spatele intrării, incendiul se manifestă pe toată fațada, ceea ce face extrem de complicată intervenția echipajelor de urgență.

În acest sens, Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București, a venit cu declarații de ultimă oră. Potrivit acestuia, pompierii s-au organizat pentru a constitui echipe de salvare în vederea evacuării locatarilor din blocul cu pricina. Între timp, pe latura din fața blocului, incendiul se manifestă până la etajul 2.

Rămâne de văzut cum va decurge operațiunea de salvare a celor aflați încă în interior. B365.ro vă va ține la curent cu cele mai noi amănunte pe măsură ce acestea vor fi disponibile.

Iată imagini și videoclipuri surprinse de pompierii aflați la fața locului. Se vede cum polistirenul arde pur și simplu sub flăcări, în timp ce salvatorii încearcă să stingă incendiul și să salveze oamenii care sunt în interiorul clădirii din Rahova.

Incendiu uriaș în București la un bloc reabilitat termic! 10 autospeciale intervin de urgență | FOTO & VIDEO UPDATE

Incendiu uriaș în București la un bloc reabilitat termic! 10 autospeciale intervin de urgență | FOTO & VIDEO UPDATE. Sursa foto: ISU București

Incendiu uriaș în București la un bloc reabilitat termic! 10 autospeciale intervin de urgență | FOTO & VIDEO UPDATE
Incendiu uriaș în București la un bloc reabilitat termic! 10 autospeciale intervin de urgență | FOTO & VIDEO UPDATE.
Sursa foto: ISU București

Încă nu se cunoaște cauza exactă a deflagrației, însă, după ce incendiul va fi stins, urmează să fie deschisă o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat acolo. Este tragedia zilei de miercuri până la această oră, motiv pentru care vom și urmări acest subiect cu atenție.

VOM REVENI CU AMĂNUNTE 

Cookies