Incendiu puternic pe Șoseaua Giurgiului, unde a luat foc un imobil P+1, cu magazin la parter. A fost nevoie de intervenția a 10 autospeciale de pompieri

20 feb. 2024
1071 Afișari
Incendiu puternic pe Șoseaua Giurgiului, unde a luat foc un imobil P+1, cu magazin la parter. A fost nevoie de intervenția a 10 autospeciale de pompieri
Incendiu puternic pe Șoseaua Giurgiului, unde a luat foc un imobil P+1, cu magazin la parter. A fost nevoie de intervenția a 10 autospeciale de pompieri. Imagine simbol: Facebook/ ISU Bucuresti-Ilfov

Un incendiu puternic a izbucnit, noaptea trecută, pe Șoseaua Giurgiului din București. Un imobil a fost cuprins de flăcări. În locuință se aflau 4 persoane care s-au autoevacuat.

La fața locului au intervenit 10 autospeciale de pompieri. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 400 de metri pătrați.

Incendiu, noaptea trecută, pe Șoseaua Giurgiului

Acoperișul unei clădiri cu etaj a fost cuprins de flăcări, în noaptea de luni spre marți, 19/20 februarie 2024. 4 persoane s-au autoevacuat înainte ca focul să se extindă.

Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost făcut la ora 00:17. Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a fost alertat pentru stingerea unui incendiu pe Șoseaua Giurgiului din București.

Flăcările au izbucnit la nivelul acoperișului, iar la fața locului au intervenit 10 autospeciale de pompieri.

Pompierii au luat măsuri pentru stingerea flăcărilor și protejarea vecinătăților (alte spații comerciale și locuințe).

Aproximativ 400 de mp au fost afectați de incendiu. La parterul clădirii se afla un spațiu comercial care nu a fost afectat.

Din fericire, nu au existat victime.

La fața locului au intervenit 10 autospeciale de stingere cu spumă și apă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de intervenție și salvare de înălțime și o ambulanță SMURD.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 03:40.

Partea de jos a clădirii a fost afectată de apa folosită de pompieri pentru stingerea flăcărilor. Totodată, o pare din apă a ajuns pe stradă, iar traficul a fost îngreunat.

A fost o intervenție dificilă datorită sarcinii termice mari, suprafeței mari și a faptului că s-a lucrat la înălțime. Nu s-a extins în partea de jos a clădirii, însă a fost afectată de apa folosită pentru intervenție, a transmis Ștefan Olteanu, ISU București-Ilfov, potrivit observatornews.ro.

Oamenii sunt de părere că incendiul a izbucnit de la panourile solare care erau instalate pe acoperiș. Pompierii urmează să stabilească de la ce anume au izbucnit flăcările. A fost deschisă o anchetă, conform sursei citate.

Te-ar mai putea interesa și: ALERTĂ | O ambulanță SMURD a intrat într-o patiserie de pe Șoseaua Sălaj. Autoutilitara, implicată dimineață într-un accident grav la intersecția cu Str. Amurgului

Cookies