Incendiu puternic izbucnit la centrul comercial Prosper din București. Construcția NU avea autorizație de securitate la incendiu | UPDATE

22 mart. 2022
15614 Afișari
Incendiu puternic izbucnit la centrul comercial Prosper din București. Construcția NU avea autorizație de securitate la incendiu | UPDATE

Un incendiu a izbucnit în această după-amiază în București, pe acoperișul magazinului Prosper. Cauza acestuia nu este încă cunoscută.

Update, 23 martie, ora 08:38: Potrivit informațiilor transmise de ISU, această construcție nu respecta normele de apărare împotriva incendiilor. Ultimele controale au fost în 2018 și 2021, iar autoritățile au dat amenzi pentru că nu exista autorizație de securitate la incendiu.

De asemenea, marți seară, începând cu ora 21:00, au rămas la fața locului 8 mașini ale pompierilor, 3 autoscări, o descarcerare și o ambulanță SMURD.

Update ora 20:00: Intersecția unde se află complexul comercial Prosper este în continuare blocată. Echipele de pompieri sunt încă prezente la locul incendiului.

Update ora 18:50:  ISU anunță că incendiul este localizat și suprafața totală afectată de foc este de aproximativ 1.200 mp

Update ora 18:20: Pompierii au reușit să oprească răspândirea incendiului. În zonă se află la acest moment 27 de autospeciale de stingere, 6 autoscări, 2 echipaje de descarcerare și 8 ambulanțe.

Update ora 18:10: Primarul sectorului 5 și prefectul Capitalei s-au deplasat la locul incendiului.

Update ora 18:00: Circulația a fost complet oprită pe Calea 13 Septembrie, către centrul comercial Prosper.

Incendiu puternic în Sectorul 5 din București

Un incendiu a izbucnit astăzi pe Calea 13 Septembrie, din Sectorul 5, pe acoperișul centrului comercial Prosper, conform informațiilor transmise pe grupul de Facebook InfoTrafic București-Ilfov.

Inspectoratul pentru Situații de Urgenta București-Ilfov a anunțat că, de câteva minute, pompierii au ajuns deja la fața locului. Opt autospeciale de pompieri încearcă să stingă focul. Pe lângă acestea la locul incendiului au venit și două echipaje SMURD. Din pozele și filmările apărute pe rețelele de socializare, se poate observa o degajare mare de fum. Condițiile meteo și vântul care bate cu putere astăzi în Capitală  fac ca flăcările să se extindă rapid.

Nu se cunoaște încă exact din ce cauză a izbucnit focul sau dacă există victime. Vor reveni cu informații în momentul în care acestea vor fi cunoscute.

Avertizare RO-ALERT

Autoritățile au informat bucureștenii să ocolească zona respectivă. Traficul în zonă este blocat, iar șoferii sunt sfătuiți să caute rute alternative. Căile de acces trebuie sa fie eliberate pentru a permite accesul structurilor de intervenții.

Incendiu puternic izbucnit la centrul comercial Prosper din București. Pompierii încearcă să stingă flăcările | Sursă foto: B365.ro
Incendiu puternic izbucnit la centrul comercial Prosper din București. Pompierii încearcă să stingă flăcările | Sursă foto: B365.ro
Există degajări mai de fum ce sunt influențate de vântul puternic, astfel că, persoanele de locuiesc în zonă sunt sfătuite să își țină geamurile închise.

Știre în curs de actualizare.

Cookies