Tragedie în centrul Capitalei în urma unui incendiu: o persoană a decedat, iar 11 s-au intoxicat cu fum FOTO

de:
26 nov. 2011
0 Afișari
Tragedie în centrul Capitalei în urma unui incendiu: o persoană a decedat, iar 11 s-au intoxicat cu fum FOTO

Incendiul a izbucnit la mansarda unei clădiri cu două etaje, situată pe str. Franceză din Centrul Vechi. La sosirea echipajelor ISU Bucureşti, incendiul se manifesta cu violenţă şi degajări mari de fum la nivelul podului unei clădiri de locuit de tip P+2, suprafaţa afectată fiind de aproximativ 600 mp.

Locatarii imobilului susţin că au fost alarmaţi de ţipetele vecinilor. „Am plecat doar cu hainele de pe mine şi cu câteva acte. În rest, a ars tot”, a declarat una dintre victime la Realitatea TV.

Potrivit autorităţilor, 11 persoane s-au intoxicat cu fum, două fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

O parte din locatarii clădirii cred că focul a fost pus intenţionat de cineva, având în vedere faptul că un incident similar a avut loc şi în urmă cu câteva săptămâni.

Pompierii au încercat aproape două ore să lichideze flăcările, însă acţiune acestora a fost îngreunată din cauza străzilor înguste din zonă.

Autorităţile au intervenit cu nouă autospeciale cu apă şi spumă, trei autospeciale pentru intervenţie şi salvare de la înălţime, un echipaj de descarcerare, trei echipaje de prim-ajutor şi un echipaj medical avansat de la UPU – SMURD Florearasca.

În ultima lună, cinci incendii au avut loc în centrul Capitalei. Astfel, pe 25 octombrie, o explozie puternică a zguduit subsolul unei clădiri, iar pe 31 octombrie, a ars imobilul cu restaurantul Bonne Bouche de pe strada Franceză.

Pe 11 noiembrie a izbucnit un alt incendiu la restaurantul Crama Domnească, moment în care prefectul Capitalei a declarat că va efectua controale în centrul istoric. “Centrul Vechi este un punct de atracţie pentru bucureşteni şi nu numai. Pe fondul anotimpului rece, este posibil ca cei care locuiesc sau muncesc în Centrul Istoric să utilizeze instalaţii de încălzire sau electrice improvizate. Acestea pot cauza incendii sau alte accidente care să pună în pericol atât viaţa lor cât şi a celor care vizitează Centrul Istoric. Am solicitat ca instituţiile vizate să inventarieze imediat aceste vulnerabilităţi pentru a putea lua acele măsuri care să prevină dezastrele. Prin natura sa, Centrul Istoric este un loc în care intervenţia în situaţii de urgenţă nu este uşoară şi nu vrem să lăsăm lucrurile să scape de sub control în acest sens. Acolo unde trebuie aplicate amenzi, să se aplice, acolo unde trebuie ridicată sau suspendată autorizaţia de funcţionare, să se facă acest lucru, important este să ne simţim toţi în siguranţă când mergem în Centrul Istoric” a declarat prefectul Mihai Atănăsoaei.

Un alt incendiu şi în Sectorul 2

Un alt incendiu a izbucnit, vineri seară, şi la o vilă din Sectorul 2, la intersecţia dintre str. Tunari cu str. Erou Ion Călin, însă fără victime.

În urma incendiului a fost afectat etajul 1 al imobilului şi acoperişul acestuia, în proporţie de 70%. Focarul nu s-a extins la alte imobile. La faţa locului s-au deplasat 5 autospeciale de pompieri iar cauza probabilă a producerii incendiului fiind un scurtcircuit la instalaţia electrică.

Cookies