HUFFÎN BUCUREȘTILIBERTATEAȘTIRI

Incendiu Matei Balș, noi informații. Alte două persoane au fost externate azi și încă două au murit! Bilanțul a ajuns la 10 decese

A apărtu un nou bilanț al incendiului de la Matei Balș! Alte două persoane au fost externate azi și încă două au murit, conform ultimelor informații oferite de MS. Astfel, bilanțul tragediei a ajuns la 10 decese.

Doi dintre pacienţii răniţi în incendiul de la Spitalul „Matei Balş„, transferaţi şi internaţi la Formaţiunea medicală de nivel ROL 2 de la Institutul „Ana Aslan” din Otopeni, au fost externaţi marţi, anunţă Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Conform unui comunicat, cei doi pacienţi internaţi în Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” se află, în continuare, în stare gravă, fiind intubaţi şi ventilaţi mecanic.

Unul dintre pacienţi este încă pozitiv la testele RT – PCR efectuate, iar cel de-al doilea s-a negativat la COVID-19. Familiile sunt în contact permanent cu echipele medicale implicate în tratamentul celor doi pacienţi, precizează sursa citată.

Alte două decese marți după tragedia de la Matei Balș

Un alt pacient care fusese internat la Institutul „Matei Balş” în pavilionul afectat vineri de incendiu a murit, a informat, marţi, Ministerul Sănătăţii (MS).

„Ministerul Sănătăţii a fost informat privind un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase ‘Matei Balş’ din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie a.c. Este vorba despre un pacient în vârstă de 80 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS), transmis, marţi.

Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2, prezenta multiple comorbidităţi şi se afla internat în secţia de Terapie Intensivă a unităţii medicale, intubat, a precizat MS.

Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului, a adăugat Ministerul Sănătăţii.

Tot azi, Ministerul Sănătății a mai anunțat decesul unei femei în vârstă de 70 de ani transferată după incendiu la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență Prof. dr Dimitrie Gerota. Vineri, 29 ianuarie, s-a produs un incendiu la parterul Pavilionului 5 al Spitalului Matei Balş, în care se aflau pacienţi cu COVID-19. În aceeași zi, au fost anunțate cinci decese. De atunci, alți cinci oameni mutați după incendiu în alte clădiri ale Institutului sau în alte spitale au decedat.
Citeşte întreaga ştire: Doi pacienți mutați după incendiului de la „Matei Balș” au murit azi. Numărul deceselor a ajuns la 10


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button