INCENDIU la un cămin studențesc din Iași. Doi studenți înjunghiați, găsiți în camera arsă

de:
09 nov. 2015
5 afișări
INCENDIU la un cămin studențesc din Iași. Doi studenți înjunghiați, găsiți în camera arsă

UPDATE: Tânărul suspect de crima din căminul C4 din Copou și căutat de polițiști se numește Aurelian Giosan, Ziarul de Iași. El este student în anul I la FEAA din cadrul Universității Al. I. Cuza.

Polițiștii păzesc toate ieșirile din Iași în speranța să îl găsească pe tânăr.

Sunt patrule în tot orașul, fiind controlate atât căminele studențești, cât și locurile de plecare ale microbuzelor.

 

Doi studenți au fost găsiți înjunghiați într-o cameră de cămin în flăcări. Incidentul a avut loc în căminul C4 din campusul Târgușor al Universității „Al. I Cuza” din Iași. 

Potrivit martorilor, un student și-a înjunghiat doi colegi apoi a dat foc camerei. Unul dintre cei doi studenți înjunghiați a decedat. Al doilea este operat la Spitalul Sf. Spiridon însă medicii sunt rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

Suspectul principal în acest caz este cel de-al treilea coleg de cameră. Agresorul a fost dat în urmărire de polițiști și în consemn la frontieră. 

S-a intervenit în cazul a doi tineri cu plăgi înjunghiate multiple. Unul a fost în stop și s-au încercat manevre de resuscitare, celălalt a fost tratat pentru șoc hemoragic, este intubat, are leziuni ale căilor aeriene și se află în sala de operație. A suferit leziuni înjunghiate la cap, torace, abdomen, leziune de ficat și antebraț, artera radială“, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD de la Spitalul de Urgențe „Sfântul Spiridon“ din Iași, potrivit Ziarul de Iași. 

Reprezentanții universității au precizat că cei trei studenți erau toți în anul I, înmatriculați la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, și că incidentul s-ar fi produs în jurul orei 07.00 dimineață, după ce s-ar fi întors beți dintr-un club.

Studentul care a decedat este din Republica Moldova, ceilalți doi, rănitul și presupusul agresor, sunt din județul Neamț.

„Incendiul nu a fost unul de amploare și s-a stins repede. Suntem cu toții pur și simplu consternați, este o tragedie”, a declarat ing. Bogdan-Eduard Pleșcan, directorul general administrativ al Universității „Alexandru Ioan Cuza“.

Cookies