Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. 7 persoane decedate UPDATE

01 oct. 2021
143 afișări
Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. 7 persoane decedate UPDATE
Lista lungă a catastrofelor. Cât de (ne)sigure la incendiu sunt spitalele din București? Tragedia face ca bolnavii să nu-și poată alege locul unde să fie tratați

Un incendiu a izbucnit vineri la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, la secția ATI. Imediat a fost activat planul roșu de intervenție. Autoritățile au încercat să-i evacueze pe pacienți cât mai repede, ca mai apoi să fie transferați la alte unități sanitare. 10 persoane erau internate pe secția de ATI, iar 7 dintre acestea și-au pierdut viața. Autoritățile nu știu care este cauza incendiului.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. A fost activat planul roșu de intervenție. Situația este extrem de gravă, pompierii cer ajutor.

UPDATE: 7 persoane decedate, potrivit informațiilor oficiale transmise de procurorul de caz, nu 9 cum raportaseră autoritățile inițial. 125 de persoane se aflau în spital în momentul în care a izbucnit incendiul, 10 dintre acestea se aflau la ATI.

UPDATE, 11:45: Procurorii fac cercetări în legătură cu incendiul izbucnit la Spitalul din Constanța. A fost deschis un dosar pentru ucidere din culpă. Cauza urmează să fie cercetată de procurorii de la Parchetul Tribunalului Constanța.

UPDATE: Încă o secție ATI a luat foc.

UPDATE: Pacienții sunt resuscitați în curtea spitalului.

Bilanțul provizoriu al incendiului: 9 persoane și-au pierdut viața, potrivit informațiilor oferite de MAI. Ministerul interimar al Sănătății, Cseke Attila, confirmă că există decese în urma incendiului. Attila a mai declarat că evacuarea și transferul pacienților sunt în curs.

UPDATE: Premierul Florin Cîțu l-a trimis pe șeful DSU, Raed Arafat la Spitalul din Constanța. MAI a activat o celulă de criză pentru a coordona intervenția.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Sursă foto: IGSU

Incendiu a izbucnit vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, la secția de terapie intensivă. Acesta a fost semnalat imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și a fost activat planul roșu de intervenție.

În spital erau internați 113 pacienți, dintre care 10 erau internați la ATI. Pompierii din două județe vecine au fost chemați în ajutor.

Intervenția pompierilor este una dificilă. În imagini au fost surprinși pacienți care erau scoși pe geam.

Autoritățile au adus în fața Spitalului paturi de terapie intensivă și mașini de terapie intensivă, construite special pentru situații de acest fel.

Pacienții evacuați sunt transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență, la Spitalul de Pneumoftiziologie și la Spitalul Militar.

Pompierii au intrat pe geam

Sursă foto: IGSU

Pompierii au intervenit rapid deoarece în secție existau instalații de oxigen. Autoritățile au intrat pe geamul de la primul etaj al spitalului. Au intrat în saloane și au căutat dacă mai erau persoane în interior.

Pompierii ISU Constanța au ajuns la spital pentru a stinge incendiul și pentru a evacua pacienții care se aflau în unitatea sanitară. Misiunea este una dificilă deoarece în secția de terapie intensivă sunt pacienți care nu se pot deplasa singuri.

În zonă a fost foarte mult fum din cauza flăcărilor care au izbucnit la primul nivel al clădirii.

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a declarat inițial că nu există victime sau răniți, dar surse MAI au declarat pentru Digi24 că 9 oameni și-au pierdut viața în urma incendiului. Acesta nu a putut spune care a fost cauza izbucnirii incendiului.

Spitalul este extrem de vechi, are 60-70 de ani și are nevoie să se facă audituri energetice cât mai des, a mai spus Mihai Lupu.

Cookies