ARHIVA B365

INCENDIU la o fabrică din Jilava. Un pompier a murit după ce un perete s-a surpat FOTO

UPDATE marţi 8.25 Pompierii sunt şi în aceste momente la fața locului pentru a lichida incendiul izbucnit în urmă cu aproape 24 de ore, după ce au acţionat inclusiv pe timpul nopţii. Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, estimează că intervenția va fi finalizată în această după-amiază.

UPDATE 19.45 În acest moment, mai intervin 8 autospeciale de stingere, care vor rămâne acolo până dimineaţă, informează reprezentanţii ISU. Cel mai probabil operaţiunile de stingere vor continua şi pe tot parcursul zilei de marţi.

UPDATE 17.00 Fumul produs de incendiul de la fabria de pantofi din Jilava se îndreaptă spre localitate, însă oamenii nu sunt în pericol având în vedere că nu este depăşit nivelul de poluare al aerului, a declarat comisarul Brânduşa Orăşanu de la Garda de Mediu.

„Nu s-au constatat depăşiri ale nivelului de poluare a aerului. Fumul se îndreaptă spre localitate, dar populaţia nu este în pericol. Populaţie este sfătuită să nu se expună prea mult aerului. În urmă analizelor se va stabili exact ce substanţe au fost emanate în urma incendiului”, a spus Brânduşa Orăşanu.

UPDATE 14.30 MAI transmite că subofiţerul Răzvan Dumitru Luchian, pompierul căzut la datorie în această dimineață, a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem.


UPDATE 11.33 Colegul pompier decedat a fost scos de sub placa de beton.”, transmite ISU Bucureşti-Ilfov.

UPDATE 11.15 Pompierii nu pot interveni pentru extragerea colegului lor decedat, întrucât „flăcările se manifestă cu violenţă”. Parchetul Militar a demarat o anchetă privind împrejurările în care a avut loc tragedia.
„Un pompier salvator de la Detaşamentul Buftea, Garda Măgurele, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dealu Spirii Bucureşti-Ilfov a decedat în această dimineaţă, în timpul unei misiuni de stingere. Incendiul, anunţat în jurul orei 07.30, se manifesta la o fabrică de încălţăminte din localitatea Jilava, pe o suprafaţa de aproximativ 2000 m2, la faţa locului fiind alocate de urgenţă 12 autospeciale de stingere, patru autospeciale pentru intervenţie la înălţime, o ambulanţă SMURD, o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD, patru autospeciale pentru descarcerare şi o autospecială CBRN. Aflat într-unul dintre echipajele care acţionau pentru lichidare, colegul nostru a fost surprins de un perete care s-a prăbuşit. Întrucât flăcările se manifestă cu violenţă, pompierii nu pot pătrunde în zona în care acesta se află, pentru a-l recupera de sub placa de beton. În prezent, la locul incendiului se află o echipă de criminalişti, care sub coordonarea procurorului militar cercetează cauzele şi împrejurările în care s-a petrecut tragicul incident”, transmite Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, printr-un comunicat de presă.

UPDATE 10.05 „Intervenţia decurge greu. A ars tot în interior (…) Intervin peste 100 de pompieri. Probabil stingerea va mai dura câteva ore. Este un risc iminent şi pentru pompierii care intervin, de aceea nu se vor apropia prea mult.(…) Incendiul a fost anunţat foarte târziu.”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

UPDATE 9.53 Pompierul care a decedat avea 35 de ani.

UPDATE 9.44 Există risc iminent de prăbuşire, anunţă ISU. Clădirea are 35×65 m, înălţimea peretului fiind de 8 metri, transmite sursa citată.

UPDATE 9.09 Pompierul a murit, anunţă Raed Arafat.
„Avem un subofiţer care, din păcate, a căzut un perete… el fiind în exteriorul peretelui, ei nu au fost în interiorul clădirii. Peretele a căzut pe el. Din păcate, l-am pierdut.”, a transmis Raed Arafat într-o intervenţie la Digi24.
 
UPDATE 9.07 Un pompier care participă la intervenţie este căzut între hală şi câteva containere, după ce s-a prăbuşit un perete peste el, în exteriorul halei, anunţă ISU. Se încearcă extragerea acestuia.

UPDATE 8.24 Focul a cuprins şi depozitul fabricii. Nu sunt clădiri învecinate la care se poate propaga incendiul, informează ISU.
 
 
Incendiul a izbucnit la o fabrică de încălţăminte din Jilava, lângă groapa de gunoi, transmite ISU. La faţa locului au fost trimise 12 autospeciale de stingere, patru autoscări, un echipaj de descarcerare şi două ambulanţe, adaugă sursa citată. Focul arde pe o suprafaţă de aproximativ 2000 de metri pătraţi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button