Incendiu la metrou Piața Romană sau doar un tren defectat care a degajat fum? Apar noi mărturii: ”Scoate capul pe ușă și vezi că e foc, e flacără!” | Ce susține Metrorex

24 mai 2022
404 Afișari
Incendiu la metrou Piața Romană sau doar un tren defectat care a degajat fum? Apar noi mărturii: ”Scoate capul pe ușă și vezi că e foc, e flacără!” | Ce susține Metrorex

Se poate fum fără foc? A fost sau nu a fost incendiu la metrou Piața Romană sau doar un tren defectat care a degajat fum?

În timp ce pompierii de la ISU București-Ilfov, care au intervenit imediat în tunel în zona Piața Romană, spun că a fost incendiu provenit de la o flacără la o cutie de conductori de la nivelul șinei, reprezentanții Metrorex, care asigură mentenanța transportului din subteran, susțin că un tren a prezentat o defecţiune tehnică cu degajare de fum la ieşirea din staţie.

Între timp apar noi mărturii din trenul oprit în tunel în apropiere de Piața Romana, în care oamenii strigă la mecanic că au văzut flacără și că dacă mai mișcă metroul face flamă.

Scenele filmate și difuzate de observatornews.ro, călătorii sunt panicați și încep să urle când mecanicul încearcă să repornească garnitura.

„Măi omule, nu!”, ”Scoate capul pe ușă și vezi că e foc, e flacără!” ”Ne dăm jos!”, ”Spune-i să oprească”, ”Nu mai mișcați, domnule, metroul!” ”Nuuu! Doamne ferește!” ”Coborăm și stăm în față!” ”Să vină pompierii!” ”Vrem să ieșim!” ”Pe stânga scoate flamă!” – sunt câteva dintre reacțiile care se aud pe înregistrarea de la metrou.

 

Cele două versiuni ISU București-Ilfov și Metrorex

Cauza incidentului din tunelul de la metrou zona Piața Romană care a dus la evacuarea pasagerilor:

Șeful ISU Bucureşti-Ilfov, Orlando Şchiopu: „Cauza incendiului – se pare că a fost vorba de un conductor la o şină de transport.”

”La locul intervenţiei au fost dislocate 31 de echipaje de prim-ajutor – practic toate echipajele de prim-ajutor disponibile la acel moment în Bucureşti, cinci unităţi de Terapie Intensivă mobile şi o autospecială de transport victime multiple. Pentru mai multă siguranţă a fost mobilizat şi spitalul mobil şi am avut şi un echipaj de la serviciul de ambulanţă de tip B2. În acest timp, colegii de la ambulanţă au preluat activitatea noastră, pentru că toate resursele au fost dizlocate aici”, a declarat, marţi, medicul şef al SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Comunicat de presă Metrorex: „Metrorex informează că, la ora 8:42, trenul care pleca din staţia de metrou Piaţa Romană către Berceni a prezentat o defecţiune tehnică cu degajare de fum, la ieşirea din staţie. Mecanicul trenului a încercat repornirea trenului în traseu, fapt ce nu a putut fi posibil. Astfel, călătorii au fost debarcaţi în tunel, după scoaterea tensiunii pe ambele fire, sub supravegherea directă a echipelor de intervenţie Metrorex şi ISU. ISU a luat decizia de activare a planului roşu”.

În cele din urmă, cauza incidentului de la metrou urmează să fie analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixtă Metrorex – Agenţia de Investigare Feroviară Română, a anunțat Metrorex, în comunicatul de presă.

Îți recomandăm și:

Cookies