Incendiu la metrou, luni seară. Pompierii au intervenit la stația „Titan”

09 aug. 2022
1774 Afișari
Incendiu la metrou, luni seară. Pompierii au intervenit la stația „Titan”
Incendiu la metrou, luni seară. Pompierii au intervenit la stația „Titan”. Imagine simbol: Inquam Photos / Octav Ganea

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la stația de metrou „Titan” din Sectorul 3 al Capitalei. La fața locului au intervenit pompierii cu mai multe autospeciale.

Incendiu la metrou, luni seară, la stația „Titan”

A fost incendiu la metrou, luni seară, 8 august. Doi acumulatori s-au aprins în camera tehnică de la stația „Titan”.

Pompierii au ajuns de urgență la fața locului și au intervenit cu șase autospeciale. Alarma a fost declanșată imediat, iar călătorii și angajații au fost evacuați și au ieșit în siguranță la suprafață.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, iar circulația trenurilor a fost oprită până în momentul în care au fost stinse flăcările, potrivit antena3.ro.

„Metrorex informează că astăzi, 08.08.2022, la ora 22:13, în stația Titan a fost sesizată o degajare de fum fără flacără deschisă la un echipament de supraveghere a instalației de iluminat local. Sistemele de avertizare au funcționat, fapt ce a permis intervenția operativă a echipelor Metrorex și ISU. Menționăm că siguranța călătorilor nu a fost pusă în niciun moment în pericol, iar circulația trenurilor de metrou nu a fost afectat”, transmite Metrorex într-un comunicat de presă.

Călătorii au fost evacuați

În urmă cu doar două săptămâni, un tren care se deplasa de la Universitate spre Piața Romană a avut probleme tehnice și a fost retras la metrou, iar călătorii au fost evacuați. Reprezentanții ISU au transmis la acea dată că unul dintre vagoane ar fi avut o problemă la sistemul de frânare.

Mesajul integral transmis de Metrorex la data de 21 iulie 2022:

„Metrorex informează că astăzi, 21.07.2022, la ora 9:05, un tren care se deplasa dinspre stația Universitate spre Stația Piața Romană a întâmpinat o problemă tehnică, astfel mecanicul a decis debarcarea călătorilor în stația Universitate și retragerea trenului în depou pentru verificari și remediere. Călătorii au fost preluați de următorul tren sosit în stație. Precizăm că în urma acestui eveniment nu a fost pusă în pericol în niciun moment siguranța călătorilor.
Vă prezentăm scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!”, potrivit unui comunicat oficial transmis de Metrorex.

Cookies