UPDATE | Incendiu la metrou în București. Pompierii sunt deja la fața locului

24 mai 2022
12277 afișări
UPDATE | Incendiu la metrou în București. Pompierii sunt deja la fața locului
Incendiu la metrou în București. Pompierii sunt deja la fața locului | Sursă foto: Info Trafic București Ilfov

Un incendiu a avut loc în această dimineață la metrou în București, între stațiile Piața Victoriei și Piața Romana. Pompierii au ajuns la fața locului, iar pasagerii au fost evacuați.

UPDATE 9:57: 25 de persoane au primit îngrijiri medicale la fata locului și 2 au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București.

UPDATE 9:40: Incendiu a fost lichidat.

UPDATE 9:30: Toți oamenii au fost evacuați din metrou.

Incendiu la metrou în București, pe Magistrala 2

Un incendiu a izbucnit astăzi la metrou, între stațiile Victoriei și Romană. O garnitură de metrou a luat foc, iar trenul a fost inundat de fum. Nu este vorba despre o flacără deschisă, ci doar despre degajări de fum, conform Antena 3.

Metrorex a transmis:

Începând cu ora 8:50, circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificata la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni.

În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiza si remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru că circulația pe Magistrala 2 sa se reia în condiții normale.

Brigada Rutiera a transmis că traficul a fost restricționat pe segmentul de drum cuprins între Piața Universității și Piața Romană.

De asemenea, au fost aplicate restricții de trafic și în intersecțiile apropiate, pe străzile ce converg către Bulevardul Gheorghe Magheru.

Pasagerii au fost evacuați prin tunel

Trenul cu defecțiuni a fost oprit în tunel, la aproximativ 20-30 de metri de peron. Alimentarea cu energie electrică a fost oprită.

170 de pasageri au fost evacuați din mijlocul de transport subteran la stația Piața Romana, prin tunel. Accesul oamenilor la metrou a fost oprită pe la intrarea de la Piața Universității din București.

ISU a transmis:

Degajare de fum în subteran la stația de metrou Piață Română. În acest moment se realizează evacuarea călătorilor. A fost realizată deconectarea de la alimentarea cu energie electrică. Nu sunt victime. Acționează 8 autospeciale de stingere, SMURD, Detașamentul Special de Salvatori.

Conform primelor informații nici un pasager nu a fost rănit în urma evenimentului. A fost activat planul roșu.

Știre în curs de actualizare.

Cookies