Incendiu într-un bloc din Sectorul 5 al Capitalei. Pompierii încearcă să stingă flăcările

09 feb. 2022
2770 Afișari
Incendiu într-un bloc din Sectorul 5 al Capitalei. Pompierii încearcă să stingă flăcările
Incendiu într-un bloc din Sectorul 5 al Capitalei. Pompierii încearcă să stingă flăcările | Sursă foto: Captură-Antena 3

Un apartament aflat în Sectorul 5 al Capitalei a fost cuprins de flăcări. În acest moment se încearcă stingerea incendiului.

Incendiu într-un bloc din Sectorul 5

Un apartament aflat la etajul 7 al unui bloc din Sectorul 5 a luat foc astăzi, 9 februarie. Flăcările au fost stinse în mare parte, dar se pare că focul încă mai arde mocnit, conform Antena 3. Pompierii se află acum la față locului și încearcă să stingă complet flăcările.

Conform primelor informații, focul s-ar fi extins de la mai multe deșeuri aflate în apartament. Nu a fost necesară evacuare tuturor locatarilor pentru stingerea flăcărilor.

Intervenții, misiuni și activități preventive ale ISU București-Ilfov

În intervalul 8 februarie, ora 06:00 și 9 februarie, ora 06:00, pompierii din cadrul ISU Bucureşti și Ilfov au intervenit pentru a gestiona 393 de situații de urgență. Cea mai mare pondere a intervențiilor a fost reprezentată de cazuri ce necesitau acordarea de prim ajutor calificat, anume 347.

În aceeași perioadă s-a intervenit pentru:

  • Stingerea a șase incendii.
  • Soluționarea a 40 de solicitări de salvare de animale, deblocare din medii ostile vieții, etc.

Tot astăzi, 9 februarie, în jurul orei 01:00, ISU Bucureşti și Ilfov a intervenit pentru stingerea unui incendiu ce a avut loc în Sectorul 6 al Capitalei. Acesta s-a produs la o casă aflată pe Calea Giulești. Primele echipaje ce au ajuns la locul intervenției au constatat că incendiul se manifesta la parterul casei, pe o suprafață de 60 de metri pătrați.

Incendiul a fost lichidat de către echipajele de la fața locului datorită intervenției prompte. S-a intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă, cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și un echipaj de prim-ajutor SMURD.

În anul 2021 printre principalele cauze ale incendiilor, la care a fost necesară intervenția de gestionare a ISU București-Ilfov, a fost exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice. Anul sute de persoane își pierd viețile în incendii cauzate de improvizații sau defecțiuni ale instalațiilor electrice. ISU București-Ilfov îndeamnă oamenii să evite meșterii de ocazie și să apeleze mereu la persoane autorizate pentru a le efectua reparații.

Știre în curs de actualizare.

 

Cookies